Tiden flyger verkligen, känns som en evighet sedan jag sist besökte Langhe i Piemonte. Det kan i och för sig ha att göra med att vi blev en till i familjen (den andra illbattingen som David skulle säga) i maj 2015 och att vinresor av någon konstig...
Inspirerad av att David påtalade vad han skulle ploppa för vin till helgen tog även jag korkskruven i egna händer och öppnade en precis likadan Tornasole 2004 från Tenuta Grillo. Det var efter vår lilla sammankomst i slutet av februari som vi...
Lördagen innan nyåret for jag ut till Sollentuna till Mr T på födiskalas. Med i ryggsäcken var självklart en påse rostade hasselnötter, den langhesiska marmeladen Cugna, en halv Robiola samt ett gäng skivor av Coppa, Culatello och salami –...
Rostade hasselnötter Redan innan jag träffade Roberto på Gattimondo har jag velat importera produkter från Piemonte. Har fattat att vin kanske är lite väl meckigt och vit tryffel är ju lite väl dyrt. Kvar finns världens godaste hasselnötter som...
Sist vi bodde i La Morra hos Paola blev vi bjudna på middag på More e Macine, en alldeles strålande inrättning där du enkelt och prestigelöst kan äta dig proppmätt på säsongens piemontesiska mat och dricka dig mer än lovligt säsongsberusad på...
Att nötter och pasta passar så bra tillsammans! Kanske inte någon överraskning för många men nu tror jag att det är dags att experimentera med lite olika nötsorter. I denna variant har jag rostat en hög pinjenötter och sedan mortlat dem för att få...
Den första kvällen i La Morra köpte jag lite färsk mini-gnocchi (gnocchettini) från den för området kända pastaproducenten Alfieri samt färsk Salsiccia di Maiale från köttdisken. Även en flarra Roero Arneis från Bruno Giacosa som jag skrev om i...
Tyvärr finns det inte så många Roero Arneis på Systembolaget, vilket är lite tråkigt för det är ett himla trevligt sommarvin. Fruktigt, blommigt och lite annorlunda – ibland med mandelblomsdoft. På plats i Piemonte hittar du istället alldeles...
När endast det enklaste är gott nog. Poppade en Dolcetto d’Alba till valborgspizzan della casa style. Efter att pizzan gått klart i ugnen (hushålls- och comtéost) garnerade jag halva pizzan med Culatelloskinka och den andra med Ventriccina...
Efter den lilla 58-drabbningen häromsistens kunde jag inte hålla mig utan drog korken, halva korken ska tilläggas, ur en Franco Fiorina Barbaresco 1968. Flaskan är ju 10 år yngre än den Fiorinan vi smakade – det var ju dessutom en Barolo...