Tiden flyger verkligen, känns som en evighet sedan jag sist besökte Langhe i Piemonte. Det kan i och för sig ha att göra med att vi blev en till i familjen (den andra illbattingen som David skulle säga) i maj 2015 och att vinresor av någon konstig...
Inspirerad av att David påtalade vad han skulle ploppa för vin till helgen tog även jag korkskruven i egna händer och öppnade en precis likadan Tornasole 2004 från Tenuta Grillo. Det var efter vår lilla sammankomst i slutet av februari som vi...
Lördagen innan nyåret for jag ut till Sollentuna till Mr T på födiskalas. Med i ryggsäcken var självklart en påse rostade hasselnötter, den langhesiska marmeladen Cugna, en halv Robiola samt ett gäng skivor av Coppa, Culatello och salami –...
Rostade hasselnötter Redan innan jag träffade Roberto på Gattimondo har jag velat importera produkter från Piemonte. Har fattat att vin kanske är lite väl meckigt och vit tryffel är ju lite väl dyrt. Kvar finns världens godaste hasselnötter som...
Sist vi bodde i La Morra hos Paola blev vi bjudna på middag på More e Macine, en alldeles strålande inrättning där du enkelt och prestigelöst kan äta dig proppmätt på säsongens piemontesiska mat och dricka dig mer än lovligt säsongsberusad på...
Att nötter och pasta passar så bra tillsammans! Kanske inte någon överraskning för många men nu tror jag att det är dags att experimentera med lite olika nötsorter. I denna variant har jag rostat en hög pinjenötter och sedan mortlat dem för att få...
Den första kvällen i La Morra köpte jag lite färsk mini-gnocchi (gnocchettini) från den för området kända pastaproducenten Alfieri samt färsk Salsiccia di Maiale från köttdisken. Även en flarra Roero Arneis från Bruno Giacosa som jag skrev om i...
Tyvärr finns det inte så många Roero Arneis på Systembolaget, vilket är lite tråkigt för det är ett himla trevligt sommarvin. Fruktigt, blommigt och lite annorlunda – ibland med mandelblomsdoft. På plats i Piemonte hittar du istället alldeles...
När endast det enklaste är gott nog. Poppade en Dolcetto d’Alba till valborgspizzan della casa style. Efter att pizzan gått klart i ugnen (hushålls- och comtéost) garnerade jag halva pizzan med Culatelloskinka och den andra med Ventriccina...
Efter den lilla 58-drabbningen häromsistens kunde jag inte hålla mig utan drog korken, halva korken ska tilläggas, ur en Franco Fiorina Barbaresco 1968. Flaskan är ju 10 år yngre än den Fiorinan vi smakade – det var ju dessutom en Barolo...
Påsksöndagen var det dags för en mat och vinkväll. Nu var det ett tag sedan det ‘gamla’ gänget träffades, tror det blir fjärde gången för mig och alltid fantastiskt trevligt. BARBERA 2004or | PIO CESARE-kväll | CAPPELLANO-kväll. Det är...
Hela familjen åkte till Valhallavägen i lördags för den första årliga laga-mat-äta-mat-dricka-vin-ha-trevligt-dagen. Vi får väl se om det blir repris nästa år 😉 På plats var även värdparets trevliga grannar som hade med två stycken portugisiska...
I veckan har några olika saker klaffat fint till skillnad från förra och förrförra veckan då la familia turats om att ligga nedbäddad i sängen med influensa. I måndags kom min lilla låda med vin från Superiore.de. Superiore är den smått så...
Ett ängsligt väntande – det var ju för billigt för att vara sant. Enligt säljaren på ebay postade han paketet den 8 februari och igår frågade jag en aning försynt om han visste status eller hade ett sändningsnummer. Varken Posten, DHL eller...
Då var den avklarad. Kvällen jag sett fram emot i flera månader. Så fantastiskt trevligt! Tycker nog inte att eventarrangör och moderator är mitt kall här i livet men jag hoppas att alla är nöjda för det var ändå kul och inspirerande att planera...
Förstår dig helt och fullt – det är ett jäkla tjat om Piemonte, särskilt om Barolo/Barbaresco-området här nuförtiden. Nu är det lite mer än ett år sedan jag besökte paradiset första gången och hunnit med två besök till – den senaste för...
Så. Ett klartecken till. Var lite osäker på denna på grund av dess pris men vafasen det är ju meningen att spendera varenda krona! Jag presenterar andra osten den 26 nov: Testun al Barolo Det finns ett antal produkter som drar nytta av...
Det finns ännu ett få platser kvar – för att få de sista ost, mat och vinälskarna att boka sin plats tänkte jag bidra med en lite teaser. När jag besökte barololand första gången för cirka ett år sedan ganska exakt fick jag chansen att smaka...
..på Högberga Gård i Stockholm Så, nu har jag tagit mig vatten över huvudet 😉 Nä, det har jag väl inte men det är lite mer att fixa med än vad jag först trodde. Helvetes mer. Under mitt senaste besök hos Fratelli Revello i La Morra frågade jag om...
På senare tid har jag har märkt att jag har svårt att hålla fingrarna från syltburken. När ‘Simo’ gav mig två viner från Doyouwine-sortimentet (tack, tack!) var tanken att spara dem några år. En Barolo från 2006 har ett antal goda år...