15 april, 2021

ÄmnePiemonte

Ett besök i La Morra och Paolas Wine not? Enoteca

Tiden flyger verkligen, känns som en evighet sedan jag sist besökte Langhe i Piemonte. Det kan i och för sig ha att göra med att vi blev en till i familjen (den andra illbattingen som David skulle säga) i maj 2015 och att vinresor av någon konstig...

Tenuta Grillo Tornasole 2004

Inspirerad av att David påtalade vad han skulle ploppa för vin till helgen tog även jag korkskruven i egna händer och öppnade en precis likadan Tornasole 2004 från Tenuta Grillo. Det var efter vår lilla sammankomst  i slutet av februari som vi...

Mario Marengo Nebbiolo d’Alba Valmaggiore 2009

Sist vi bodde i La Morra hos Paola blev vi bjudna på middag på More e Macine, en alldeles strålande inrättning där du enkelt och prestigelöst kan äta dig proppmätt på säsongens piemontesiska mat och dricka dig mer än lovligt säsongsberusad på...

Bruno Giacosa Roero Arneis 2011

Tyvärr finns det inte så många Roero Arneis på Systembolaget, vilket är lite tråkigt för det är ett himla trevligt sommarvin. Fruktigt, blommigt och lite annorlunda – ibland med mandelblomsdoft. På plats i Piemonte hittar du istället alldeles...

Pizza och vin

När endast det enklaste är gott nog. Poppade en Dolcetto d’Alba till valborgspizzan della casa style. Efter att pizzan gått klart i ugnen (hushålls- och comtéost) garnerade jag halva pizzan med Culatelloskinka och den andra med Ventriccina...

Franco Fiorina Barbaresco 1968

Efter den lilla 58-drabbningen häromsistens kunde jag inte hålla mig utan drog korken, halva korken ska tilläggas, ur en Franco Fiorina Barbaresco 1968. Flaskan är ju 10 år yngre än den Fiorinan vi smakade – det var ju dessutom en Barolo...

Påsksöndag med ett gäng 58or

Påsksöndagen var det dags för en mat och vinkväll. Nu var det ett tag sedan det ‘gamla’ gänget träffades, tror det blir fjärde gången för mig och alltid fantastiskt trevligt. BARBERA 2004or | PIO CESARE-kväll | CAPPELLANO-kväll. Det är...

Mat- och vinlördag

Hela familjen åkte till Valhallavägen i lördags för den första årliga laga-mat-äta-mat-dricka-vin-ha-trevligt-dagen. Vi får väl se om det blir repris nästa år 😉 På plats var även värdparets trevliga grannar som hade med två stycken portugisiska...

Fontanafredda Barolo 1985

Ett ängsligt väntande – det var ju för billigt för att vara sant. Enligt säljaren på ebay postade han paketet den 8 februari och igår frågade jag en aning försynt om han visste status eller hade ett sändningsnummer. Varken Posten, DHL eller...

Tack för en fantastisk kväll!

Då var den avklarad. Kvällen jag sett fram emot i flera månader. Så fantastiskt trevligt! Tycker nog inte att eventarrangör och moderator är mitt kall här i livet men jag hoppas att alla är nöjda för det var ändå kul och inspirerande att planera...

I love Langhe

Förstår dig helt och fullt – det är ett jäkla tjat om Piemonte, särskilt om Barolo/Barbaresco-området här nuförtiden. Nu är det lite mer än ett år sedan jag besökte paradiset första gången och hunnit med två besök till – den senaste för...

Testun al Barolo – ännu en liten teaser

Så. Ett klartecken till. Var lite osäker på denna på grund av dess pris men vafasen det är ju meningen att spendera varenda krona! Jag presenterar andra osten den 26 nov: Testun al Barolo Det finns ett antal produkter som drar nytta av...

Dolcetto och Robiola med Cugna – en liten teaser inför 26 nov

Det finns ännu ett få platser kvar – för att få de sista ost, mat och vinälskarna att boka sin plats tänkte jag bidra med en lite teaser. När jag besökte barololand första gången för cirka ett år sedan ganska exakt fick jag chansen att smaka...

Inbjudan: En kväll med Fratelli Revello, ostar och mat…

..på Högberga Gård i Stockholm Så, nu har jag tagit mig vatten över huvudet 😉 Nä, det har jag väl inte men det är lite mer att fixa med än vad jag först trodde. Helvetes mer. Under mitt senaste besök hos Fratelli Revello i La Morra frågade jag om...

Tenuta Montanello Barolo 2006 och Asiago Vecchio

På senare tid har jag har märkt att jag har svårt att hålla fingrarna från syltburken. När ‘Simo’ gav mig två viner från Doyouwine-sortimentet (tack, tack!) var tanken att spara dem några år. En Barolo från 2006 har ett antal goda år...