Så är det äntligen färdigtställt – den lilla 20 platsers pasterian hos Carls Deli. Det är bara att gå dit för att bli italienare för en timme. Är ni ett gäng så dela gärna på en ost- och charkplatta – mer än lovligt gott med färkskuren...
Tryckkokaren jag införskaffade på mellandagsrean för några år sedan anser jag vara mitt bästa köksredskapsköp någonsin. Favoriten och det mest enkla är att helt enkelt koka benet ut kilovis med högrev, oxsvans och dylika styckningsdetaljer...
En av våra mest snabba och populära rätter just nu är parmesankorv med tomatsås och pastan orecchiette eller cavatelli. Alla delar i maträtten är nästan värt ett omnämnande – även fast krubbet är färdigt på 15 minuter blankt. Korven är från...
Så jäkla fancy! Fast det är klart med en arbetsinsats av den här digniteten så torde det vara berättigat (24 h marinering + 6 h i crockpot + knådande av pastadeg). Efter allt tjafs 😉 om pastasorter och raguer (främst av mig) så kommer här en...
Dyrt alltid gott? Jag har alltid vart lite skeptisk till dyra pastapaket i glättiga förpackningar. Dom där gula paketen vad nu producenten heter (Martinelli?) faller mig inte alls i smaken. Däremot är pastan från Rustichella d’Abruzzo lika dyr...
Att nötter och pasta passar så bra tillsammans! Kanske inte någon överraskning för många men nu tror jag att det är dags att experimentera med lite olika nötsorter. I denna variant har jag rostat en hög pinjenötter och sedan mortlat dem för att få...
Måste bara tipsa dig om att gå in på ‘Kort om gott’ på taffel och läsa denna kokboksrecension. Grymma bilder har han tagit också den jäkeln!
*Bilden är snodd från © Matias Kristiansson
Försommar och balkongbilder. Undrar hur många ggr de där prickarna kommer vara med på bild denna sommar? Måånga gånger… Ibland är det inte dumt med något lättlagat och snabbt ätet. Jag gillar det, särskilt när vi har en liten kille som alltid...
Papardelle med gremolata, parmaskinka, rostade pistagenötter och flagad parmesan. En för denna sommar vanligt förekommande maträtt. Kanske inte med parmaskinka varje gång. Inte pistagenötter heller för den delen. Bred pasta, gremolata och parmesan...
Eftersom jag blivit väldigt inspirerad av att göra egen pasta kommer här till allas förskräckelse ännu ett litet inlägg. Och på köpet kan jag bidra med en och annan klantighet. Som tack för att du läser.. vänta sluta inte nu!
Ja då var det dags igen. Pasta, kära pasta. Det var ju pastafrossa för ett tag sedan och jag lyckades nästan ta ett kort som duger. Numera, såhär på höstkanten, är det svårt att få till några bra foton, det blir till att laga mat på dagen eller ta...
Sedan någon månad eller så har jag frekvent gjort egen pasta. Känner mig mäkta stolt över detta faktum. Skapelser såsom lasagneplattor, tagliatelle, delizie och canneloni och nu senast pastakuddar fyllda med ricotta och svamp fullkomligt och...
Numera en fredagsklassiker. Färsk salsiccia med gnocchi och mozzarella. Mozzarella på buffelmjölk dagen till ära. Man måste ju bara älska italienarna för alla dessa fantastiska och underbara små ting… Jag tycker att moz ger en lite lättare...