1 december, 2023

Pasta pomodori med buffelmozzarella och ett glas Douro 2007

Försommar och balkongbilder. Undrar hur många ggr de där prickarna kommer vara med på bild denna sommar? Måånga gånger…

Ibland är det inte dumt med något lättlagat och snabbt ätet. Jag gillar det, särskilt när vi har en liten kille som alltid vill något speciellt när det är dags att sätta tänderna i något. Hemkokt tomatsås tas ur frysen och tinas i mikron, ett paket lasagneplattor som delas till bred PAPPARDELLE. Mycket bättre att de färdiga tagliatelle som är alldeles för tunn – blir ju bara klumppasta! Pastan kokas och blandas sedan med tomatsåsen + några hackade soltorkade tomater.

På tallrik: Pasta med tomatsås, buffelmozzarella, olivolja och salt och en hand hackad basilika eller varför inte persilja. Tutto è finito!

Passar på att ge Crasto Douro 2007 en chans till maten som enligt Niklas är riktigt bra. Och det är den. Årgång 2007 Douro-dalen i Portugal är enligt utsago (bläddre ned lite) överjävligt bra på sina ställen. 2007 Quinta do Crasto Douro Crasto visar upp en ogenomtränglig röd färg i glaset med lite blålila stänk i kanterna. Doften är stor och mogen med mörk frukt; björnbär, katrinplommon och toner av ek. Härligt fin syra med salmiak och lakritsfiskar i eftersmaken. Efter ett tag i öppen flaska får vi en lite kryddigare doft, kanske lite skokräm och bourbonvanilj. För 100 sek är detta ett kanonköp.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

4 kommentarer