Mycket jobb, lite bloggande. Har dock ätit mycket ost som sig bör. Knallade förbi Androuet på Götgatan för några veckor sedan (premiärbesök!) och fick med mig en obskyr mild kittost. Inlägg kommer nog. Lite vin har även slunkit ned (som sig bör). En...
Hur fint är det inte att sitta på balkongen en skön sommarkväll. Sonen är på strålande humör och likaså mamman ;). Det kanske beror på vinet. Det kanske beror på osten. Fast antagligen beror det på kombinationen och en nedåtgående sol som får oss...
Äntligen påsk! Äntligen lite mer snö! Nä, nu är det banne mig dags för vårvärmen. Långfredagen bjöd på en hiskelig biltur till en liten byhåla mittemellan Nyköping och Katrineholm. Slask, hagel, snö och lite mera snö – spelar ingen roll alla...
Förra gången en redig bit charolais passerade gomseglet inhandlades den från Androuet – osten var redigt lagrad men med en perfekt syrlighet och härlig smakbalans, som gjord för en röd bourgogne. Osten dagen köpte jag på Mi Piace och var lite...
Ja, det där med att ta matbilder alltså! Jag blir förbannad och irriterad både på kameran och mig själv. Tur att vi numera äger en micro så att det går att värma mat som absolut inte vill bli fotograferad. Titta, flaskan här har absolut inget emot...
Änglundaosten från Jürss Mejeri är en kittost med ganska spänstig konsistens. Jag upplevde den som en väldigt snäll kittost med utpräglad smör- och nötsmak. Kanten på osten ger den där lilla extra upplevelsen av smakrikedom! Det finns en viss likhet...
Det man lovar i snö får andra äta upp i tö! Senast jag fick i uppdrag att hitta ostar, vin och annat gott till min uppdragsgivares samkväma kväll lovade jag dyrt och heligt att bjussa dem på en trevlig afton i ostens tecken som tack för att jag...
ibland har man tur. Både med väder, mat och vin. Fläsk från Rocklunda Gård och vin från Vinik. Ett lunchbesök på Rosendals Trädgårdar rekommenderas varmt!
Det går sisådär att blogga om svenska ostar. Särskilt nu när ostbutiken Androuet tar hem de första getostarna för säsongen från södra Frankrike.
Äntligen Alsace! Nu är det bra länge sedan jag smakade viner från Alsace i nordöstra Frankrike så det är med förväntansfulla steg jag och Ulf beger oss mot Gårdarnas Butik på Nytorget (tisdagskväll). Det är genom förträfflige vinbloggaren Finare...
Många inlägg om vin nuförtiden men detta, precis som denna dryck, förtjänar ett eget inlägg. Frågan är hur många gånger vi får chansen att njuta av Eric Laguerre’s biodynamiska viner. Eric har haft ett par tuffa år i vingården med delvis...
Tillsammans med inbjudna från restaurangbranschen var det vinmässa hos Vinik i söndags. En mässa helt med eko, bio och naturliga viner där Vinik och den Malmöitiska motsvarigheten Vin & Natur tillsammans stolt ståtade med ett gäng riktigt bra...
Efter att överdoserat vin från Piemonte är det skönt med lite variation bland druvjuicerna. Cabernet Sauvignon – världens mest kända druva hör inte till vanligheterna på vårt middagsbord, särskilt inte en dylik från Rousillon-regionen i södra...
Vinik-Niklas, världens mest anonyme vinimportör. En sådär alldeles lagom konstnärlig själ med en fäbless för grönt tänkande och skum musik. Yes, a very likeable chap indeed! Inspirerad av en inlägg från F&V beställde jag (och några kollegor) en...