För något år sedan träffade jag Roberto Gatti. Roberto arbetar med import i liten skala – bland annat ost, parmesanost särskilt… men inte vilka som helst. Eftersom Roberto är ett vandrande parmesanostlexikon bad jag honom skriva ned det...
Såg en statusuppdatering från Sovel Kött & Grill i Sickla om de tagit in fläsk från Rocklunda, bland annat alspånsrökt sidfläsk – det är ju himla gott. Så kom jag att tänka på den färska korven från Korvhantverk som låg redo för förtäring...
Uh, väldigt långt mellan inläggen här numera. Får försöka ändra på det framöver. I maj besökte jag en parmesantillverkare i Salsomaggiore i provinsen Emilia-Romagna. Del 1 och 2 kan du läsa om du vill. Om jag kommer ihåg rätt så hade ostarna precis...
Salsomaggiore Terme – en av de stora (den största!) klassiska kurorterna i Italien precis vid Apenninernas fot. Att Salsomaggiore blev en kurort beror på de underjordiska fickor som var fyllda med gas, olja och saltvatten rikt på mineraler och...
En liten dröm har gått i uppfyllelse. Under mina fyra år som nördig ostbloggare har jag liksom aldrig vågat greppa ämnet parmesanost riktigt. Dels har jag aldrig förstått klasificeringen eller lärt känna några producenter (det står ju inte på osten...
Nu när jag fattat att det finns en hel massa olika sorters Parmigiano Reggianos kan ni se fram emot väldigt mycket om just den lilla osten framöver! För det är faktiskt The King of Cheese!