12 november, 2024

Parmesanosttillverkning hos La Madonnina i Salsomaggiore Terme i provinsen Emilia Romagna

En liten dröm har gått i uppfyllelse. Under mina fyra år som nördig ostbloggare har jag liksom aldrig vågat greppa ämnet parmesanost riktigt. Dels har jag aldrig förstått klasificeringen eller lärt känna några producenter (det står ju inte på osten direkt!) – parmesan har helt enkelt känts för opersonligt. Men nu när jag faktiskt besökt ett litet parmesanmejeri så kan jag i alla fall börja skriva om det omfattande ämnet Parmigiano Reggiano. Och det har självklart visat sig att det finns hur mycket personlighet som helst 🙂

Snart mer…

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

6 kommentarer
  • Grymt! Parmesan alltså, kan inte få nog av skiten.

    Har för övrigt en burrata liggandes hemma och väntar… Oh. My. God.
    Vad skulle du dricka till en klassisk caprese med den goingen?

  • Inte jag heller… har äntligen fått tag på Vache Rosse-varianten 🙂 Oh. My. God!

    Vin till Burrata, hmm svårt, särskilt till färska tomater…

  • Det vil jeg spændt vente på.

    Har lige for første gang prøvet at købe lidt Parmigiano Reggiano, og hold da op det er lækkert. Åbnede mine øjne , i forhold til det Parmesan som jeg har købt i supermarkedet.

  • Heja!!! Bra initiativ.
    Skippa tomater och basilika till burratan, du klarar dig med en äkta extra virgin (dvs >150 kronors) olivolja!