Att mala och blanda olika köttdetaljer till sina burgare har ju blivit helt sjuukt stort. Det finns numera Flippin Burgers, tävlingar i bästa burgare och sedan finns det Bun Meat Bun – ett kul projekt av Hamburgare.org samt vinnaren av...
Inte så ofta jag köper lammfilé (Sovel saluför endast svenskt lamm, gillart), allt som oftast blir det lammlägg som är bland det bästa jag vet. Så istället för tryckkokare blir det istället stekpannan och en liten stund i ugnen. Lammfileérna får...
Och jag som trodde att färsk korv hade nått sin high point. Taylors & Jones i alla ära men allvarligt hur gott är det med korv egentligen? I och för sig har jag inte riktigt hoppat på hypen – du vet den om quality bangers and mash och allt...
I söndags åkte jag från min köttmånglare med en 648 gram högrevshjärta eller Chuck Eye som det kallas. Jag har faktiskt blivit lite duktigare på styckningsdetaljer och kött sedan jag frekvent tryckt näsan mot Sovels köttdisk. Vad är det? Och det...
En förbaskat trevlig och enkel rätt att fixa är en Carpaccio på något bra kött slungat tillsammans med citronsaft, ruccola och parmesan. Förr har jag alltid använt bresaola som kött men jag antar att det inte räknas som äkta carpaccio – det...
För någon vecka sedan när jag hamstrade ost på Mi Piace i Sickla Köpkvarter Magasinet inför helgen upptäckte jag att en ny köttdeli öppnat precis bredvid. För de som inte vet – Sickla Köpvarter Magasinet är en del av Sickla Köpkvarter som...