1 december, 2023

Körv från Korvhantverk

Och jag som trodde att färsk korv hade nått sin high point. Taylors & Jones i alla ära men allvarligt hur gott är det med korv egentligen? I och för sig har jag inte riktigt hoppat på hypen – du vet den om quality bangers and mash och allt det där. Så springer jag förbi Sovel en fredag och Sara prackar på mig ett par korvar från en ny liten svensk producent som heter Korvhantverk Sthlm. Stoppade sedan vid Mi Piace för att köpa deras Sauerkraut mit qualitäts Riesling (inte läge att koka egen på fredagskväll).

Rostad vitlök, citron och chili a la Korvhantverk

Korven var smaksatt med rostad vitlök, citron och chili och innehåller 94%(!) kött (varianten smaksatt med parmesan hade passat bloggen bättre). Jag stekte på korven rätt hårt sedan sänkte jag värmen och lät den gå klart med regelbunden korvsnurrning. Värmde surkålen i mikron och lastade upp på tallriken. Hällde upp en bärs. Och som vi njöt. Vilken korvjäkel att vara god. 94% kötthalt borgar ju annars för en ganska mastig korv men inte alls vad jag upplevde. Ljuvligt gott med stora lass kål och stora slurkar bärs.

Kött, riktiga kryddor och mjölksyrakultur. Punkt. Inga e-nummer, ingen nitrit, inga konstiga tillsatser, inget extra vatten, inget skorpmjöl etc. Är det en parmesan-korv innehåller den parmesan, och är det en Karl-Johan korv innehåller den precis just Karl-Johan svamp. Detta kan tyckas självklart, men titta på vilken annan korvförpackning som helst, så ser man att resten av världen inte riktigt verkar tänka som vi gör.

Korvhanterks hemsida | Extra kul att Korvhantverk var på Tv4-morgon i fredags också (nedan)

Jon%20Randow%20bjuder%20p%C3%A5%20delikatesskorvar

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

12 kommentarer
 • Du hann före! Jag såg dem på både Coop Forum – eller var det Ica? – och Sovel i veckan men jag höll igen eftersom kylen f.n. håller på att sprängas av all ost…
  När jag har gjort Tartiflette ett par gånger och kanske nå’n vända ostfondue så ska jag testa. Då tar jag nog åtminstone tre smaker och provar.

 • Jättekul! har läst om dem, och skymtat någon blogg (?) eller hemsida tidigare i höstas. Måste absolut pröva vid tillfälle. Men , jag undrar, finns det alltså inte någon egen butik?

 • Du kayaker, det finns ett ställe på Högberga där folk skulle uppskatta lite god ost från ‘fel’ land 🙂 JAg har hållt en plats åt dig. Bara så du vet 😉

  Tartiflette, fondue… du frestar mig gosse. Ett tips: Mi Piace har fått in Vacherin Mont d’or igen. Är ju helt gudomlig att slänga in i ugnen!

  Annika, du som gillar körv måste testa. Mjölksyrakulturen skyddar inte bara från bakterier, den ger en riktigt god syra. I en egen butik?

 • Fredrik, jag behöver inte mer ost nu.
  Ska jag tolka det som att du säger “Ta med din Tomme och kom”? 😉

 • Godaste korven Made in Sweden gissar jag på. Köper alltid på oss korv i Frankrike (Lyon) annars är det näst intill omöjligt att hitta schyst korv i Sverige. T&J är tyvärr extremt överskattat.

  Den du testat och den med fänkål är favoriten.

  Jag letar fortfarande efter pecorino med saffran och svartpeppar fö, för att hålla sig till bloggen!

 • Frederic, du gissar rätt! Bästa korven i stada – Sovel Kött & Grill har alla smaker tror jag. Och pecorino med saffran och svartpeppar hittar du på Mi Piace, också i Saluhallen i Sickla Köpkvarter.

 • Hajar inte varför allt finns i Sickla numer. Saknar f ö Sandströms i Söderhallarna. Var köper man sitt kött nu på Söder? Innan Oaxen-Magnus slår upp på Mariatorget då.

  Tycker inte Kjellström eller vad de heter som tog över i hallarna var så skoj.

  Ska skicka sambon till Mi Piace. Fanns i italiensk delin vid Götgatspuckeln förut. Tack.

 • Haha.. för mig är det nära och bra, men visst, Sickla är lite off!
  Hade ingen aning om det där med Magnus. Kul. Lär bli hyggligt bra kan jag tänka. Och apropå Söderhallarna kan de lika gärna lägga ned ostdisken – but that’s just me. Blandningen av ICA-ostar och hyggligt bra ostar blir lite för mycket… turistbutik.

  Lilla delin (Risotto) på Timmermansgatan är bra.

 • Jag kapitulerar och viftar med den vita flaggan. Samtidigt skäms jag över att vi skyddat “Falukorv”. Det här är skyddsvärd korv! 🙂