16 april, 2024

Alltid intressant och kul läsning

Jag prenumererar på Kristoffer Franzéns Nyhetsbrev och det är alltid väldigt intressant läsning –  ofta med en glimt i ögat om livets små strapatser på en gård mitt ute i salladen. Enda negativa är att när munnen fylls med saliv om vad som finns till försäljning så är det trist att det är svårt att få godsakerna till Sthlm!

Senaste nyhetsbrevet:

Hej på er!
Den här helgen blir det ingen färskkorv. Det var tänkt att jag skulle låta slakta ett par grisar den här veckan, men när jag skulle flytta hästsläpet så visade det sig att bromsarna hade frusit fast. Hur skulle jag kunna veta att man inte ska backa släpet det sista man gör och inte lägga i handbromsen vid väderomslag till minusgrader? Jag har ännu inte lyckats tina bromsarna och utan släpet så blir det ingen slakt och ingen korv. Detta pärlband av minikatastrofer som livet på landet förser oss med kan bli ganska tröttande. Men för att se något positivt i det hela så är det skönt att minusgraderna kom så att kladdet i hagarna frös. Och Vera har nio vansinnigt söta kultingar sedan nyårsafton.

På onsdag i nästa vecka ska jag få mitt första kontrollbesök från Livsmedelsverket sedan jag startade produktionen. Jag är lite nervös inför det och måste få alla papper i ordning. Det känns lite som inför ett läxförhör när man gick i skolan.

I frysen finns det isterband, fläskmerguez och bangers!

Välkomna!

Här kan du också prenumerera →

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill