30 november, 2021

ÄmneEmilia Romagna

Torta Fritta-kväll hos Bertazzoni 4 dec

Emilia-Romagna är känt för sin utsökta matkultur och området kallas ofta Italiens skafferi. Här tillverkas Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, olika salamis och Aceto Balsamico di Modena utav högsta kvalitet och infödingarna här i området...

La Mia Trebbiano med Parmesan & Culatello

Jag håller på och testar mig igenom några viner jag inte provat från mitt skötebarn TERRA DEL VINO. Bland annat har några obskyra flaskor från Camillo Donati pockat på uppmärksamhet så när min lilla låda landade utanför dörren är jag inte sen att ta...

Allt du inte visste om Parmigiano Reggiano signerat Roberto

För något år sedan träffade jag Roberto Gatti. Roberto arbetar med import i liten skala – bland annat ost, parmesanost särskilt… men inte vilka som helst. Eftersom Roberto är ett vandrande parmesanostlexikon bad jag honom skriva ned det...