Kul att lära sig nåt nytt! Långlagrad parmaskinka av bättre kvalitet har ofta stor animalisk smak med en fin nötig och lite sötaktig ton. Tycker det är svårt att matcha dryck med skinka… ofta har det blivit nåt rött eftersom antipastotallriken...
Emilia-Romagna är känt för sin utsökta matkultur och området kallas ofta Italiens skafferi. Här tillverkas Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, olika salamis och Aceto Balsamico di Modena utav högsta kvalitet och infödingarna här i området...
Jag håller på och testar mig igenom några viner jag inte provat från mitt skötebarn TERRA DEL VINO. Bland annat har några obskyra flaskor från Camillo Donati pockat på uppmärksamhet så när min lilla låda landade utanför dörren är jag inte sen att ta...
För något år sedan träffade jag Roberto Gatti. Roberto arbetar med import i liten skala – bland annat ost, parmesanost särskilt… men inte vilka som helst. Eftersom Roberto är ett vandrande parmesanostlexikon bad jag honom skriva ned det...
Usch, vad många blogginlägg som blir liggande i malpåse. Men jag måste bara berätta om en riktigt trevlig restaurang i kommunen Piacenza i Emilia-Romagna. Riktningen är rakt västerut från Salsomaggiore Terme i Emilia Romagna och det tar cirka 20...
Uh, väldigt långt mellan inläggen här numera. Får försöka ändra på det framöver. I maj besökte jag en parmesantillverkare i Salsomaggiore i provinsen Emilia-Romagna. Del 1 och 2 kan du läsa om du vill. Om jag kommer ihåg rätt så hade ostarna precis...
Salsomaggiore Terme – en av de stora (den största!) klassiska kurorterna i Italien precis vid Apenninernas fot. Att Salsomaggiore blev en kurort beror på de underjordiska fickor som var fyllda med gas, olja och saltvatten rikt på mineraler och...