Förra gången en redig bit charolais passerade gomseglet inhandlades den från Androuet – osten var redigt lagrad men med en perfekt syrlighet och härlig smakbalans, som gjord för en röd bourgogne. Osten dagen köpte jag på Mi Piace och var lite...
Det går sisådär att blogga om svenska ostar. Särskilt nu när ostbutiken Androuet tar hem de första getostarna för säsongen från södra Frankrike.
Som den ostnörd jag är prenumerar jag givetvis på Androuets nyhetsbrev. I förra veckan damp ned det ned ett som berättade om det vita guldet söder om Dijon.
En liten ost köpt på Androuet. Återigen denna Androuet… Denna sotade getosthar fått sitt namn från sin form och ursprung. Formad likt ett litet vinfat och osten kommer från den täta skogen i centrala Frankrike som bär namnet Sologne –...
Som jag säkert nämnt är ett vin tillverkat på druvan Sauvignon Blanc alldeles, alledeles underbart till en bit getost. För några dagar sedan var jag i närheten av Androuet på Nybrogatan och som ostnörd hamnar jag alltid i ostbutiken vare sig jag...
Nehe, nu är det dags för lite getost. Första inlägget! Förstår inte varför jag dröjt över ett halvår att få ändan ur får- och komjölkstunnan, jag gillar ju getost. Men nu är det så dags, och igår besökte jag äntligen Androuets ostbutik vid Dramaten...