19 april, 2024

Korvhantverk’s rostad vitlök med chili & citron serverat med puylinser och höstprimörer

Har fått ett gäng recept av Jon på Korvhantverk som ska läggas upp på deras hemsida (jo, jag är ju lite webbadmin där. Också.). Tänkte att recepten passar ju alldeles utmärkt även här på den sorgligt ouppdaterade WCTC!

4-8 stycken korvar av typen rostad vitlök, chili & citron
Garnityr:
1 bit rotselleri
1 stor morot
Matolja
200g små gula kantareller
200g små champinjoner (eller annan valfri svamp i urval)
– Tärna rotfrukterna och råstek och krydda dem. Ansa svampen, smörstek och krydda. Marinera svamp och rotfrukter i vinaigrette (se nedan). Sätt ej i kylen utan låt vara rumstempererade eller varmare.

Puylinser:
100g puylinser
2msk smör
1st schalottenlök, hackad
2 kvistar timjan
0,5 lagerblad
1liten vitlöksklyfta, krossad
1dl rött vin
2dl kalvsky

Sherryvinaigrette:
¼ dl sherryvinäger
¾ dl valnötsolja
Salt och peppar

-Vispa ihop ingredienserna.

Tillagning:
-Fräs linserna och löken i 1 msk smör. Häll på vinet och kalvskyn, tillsätt timjan och lagerblad. Koka långsamt tills linserna är mjuka. Späd ev med vatten om det kokar torrt innan linserna är färdiga.
Korven:
-Bryn korven i en blandning av olja och smör. Stek färdigt i ugn på 150´c till kärntemperatur 68´c. Låt vila. (alternativt genomstek på medelvärme 8-10min)

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer