14 juli, 2024

Färsk från Korvhantverk korv med sidfläsk, kikärtor, haricoverts och Bianca Modenese

Såg en statusuppdatering från Sovel Kött & Grill i Sickla om de tagit in fläsk från Rocklunda, bland annat alspånsrökt sidfläsk – det är ju himla gott. Så kom jag att tänka på den färska korven från Korvhantverk som låg redo för förtäring i kylen. Korven var smaksatt med rostad vitlök, en uns chili och citron. Inspirerad av ett av korvmakaren Jons recept blev det en lunch med världens längsta namn:

Korv på Nibblegris, alspånsrökt sidfläsk från Rocklunda med kikärtor och haricoverts toppad med Bianca Modenese och olivolja

Ja, nu är det ganska enkelt (enklare) att laga till mat med fantastiska råvaror – Korvhantverks korvar slår alla andra korvar jag smakat på, Rocklundafläsk är bland Sveriges ledande fläskleverantörer… men det visste du ju redan! Bianca Modenese däremot kanske inte är så känt, det är en Parmigiano Reggiano-ost tillverkad av mjölk från kossan med samma namn – Bianca Modenese, och osten tillhör den allra högsta klassificeringen av parmesanostar nämligen Qualita Montagna (bergskvalitet). Cajsa Warg har den och Mi Piace i Sickla har Vacche Rosse-varianten som är minst lika god.

2 pers

2 stycken korvar från Korvhantverk
150 g haricoverts
1.5 dl  skalade kikärtor
En näve hackad persilja
Citronzest, citronsaft
Olivolja av bra kvalitet
En handfull flagor Parmigiano Reggiano

Stek korv och sidfläsk. Korvarna ska hålla cirka 68 grader och du låter dem vila i folie eller i burk 5-7 min. Under tiden puttrar harrisarna i kokande vatten några minuter, spola dem sedan i kallt vatten. Tillsätt kikärtorna, merparten av persiljan, lite olivolja och citronsaft och blanda runt med lite flingsalt.

Servera med enligt ovan med parmesan, citronzest och lite mer olivolja eller som du själv vill.

Utan parmesan funkar också..

 

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

6 kommentarer