10 augusti, 2022

Ost & vin på Högberga Gård

Det man lovar i snö får andra äta upp i tö! Senast jag fick i uppdrag att hitta ostar, vin och annat gott till min uppdragsgivares samkväma kväll lovade jag dyrt och heligt att bjussa dem på en trevlig afton i ostens tecken som tack för att jag alltid blir medbjuden – jag är ju bara en sketen konsult 🙂 Efter mycket om och men (flera månader sen) bestämdes 14 juni. 10 pers (8 tillslut) skulle det bli och sen börjar problemen. Var kan man vara? Vilka ostar, vilka viner och vilka tillbehör??

Jag funderade på att hyra en samlingslokal eller en del av en restaurang men det ena kändes B och det andra dyrt. Så slog det mig som en stock i ansiktet… Jag ringer Tanja (arbetsbekant) på Högberga Gård.. ni vet; konferenshotellet i Högberga på Lidingö där de tillverkar vin i sin egen vinfabrik och inte minst sin alldeles egna blåmögelost. Spännande! Finns det något bättre ställe att tillbringa en kväll i ostens och vinets tecken? Knappast troligt och sån tur att det var ledigt denna kväll. Dagen efter ska de stänga för renovering av alla hotellrum. Så om ni precis som jag gärna vill ha flera härliga kvällar här får tappert vänta tills efter sommaren.

Ett perfekt ställe på Höberga är Paviljongen – en ny utbyggnad med terass precis vid vattnet. Här passerar många stora fartyg typ 40 meter bort. Wow. Det går nästan att slicka rent skroven 😉 Tänk om det vart fint väder också!

Nedan: Premiär för de nyinköpta ostknivarna från Lykka.se. Hackman is the shit.

Vad gäller vilket vin och vilka ostar utan att vara långrandig:

Höjdpunkterna

– Domaine Philippe Gilberts Menetou Salon Rosé 2010 och Sauvigon Blanc 2009 är inget annat än pur njutning på flaska. Maila Vinik! För avhämtning på Medborgarplatsens Vinbutik.
– Att Potkäse kan vara så gott på bröd. Denna variant gjord på parmesan, vitt vin och olivolja.
– Den Pinot Noir-tvättade osten Vully (inlägg på väg) och kittosten Soumantrain var helt syndigt gott till det här välkända vinet.
– Var inte rädd för dansk ost. Katten bland osthermelinerna heter Havarti. Smaka och njut tillsammans med en ale.

Tack till Tanja på Högberga (och för att ni kunde beställa vinet) och Mi Piace för mängdrabatten 🙂  Me loves you!

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer
  • Hej Fredrik!
    Ligger det inte kallbad + bubbelpool där i paviljongen – för ni åt väl inte bara ost. Eller?

    /E