16 april, 2024

2008 Domaine du Pas Saint Martin Coteaux du Layon “Les Mille Rocs”

Hur fint är det inte att sitta på balkongen en skön sommarkväll. Sonen är på strålande humör och likaså mamman ;). Det kanske beror på vinet. Det kanske beror på osten. Fast antagligen beror det på kombinationen och en nedåtgående sol som får oss att minnas förra veckans eskapader i Piemonte boendes hos Paola och Carlo på Agriturismo Flli. Revello. Någon sa att det var 5 grader och regn här. Nämen vad trist för er 😉

2008 Domaine du Pas Saint Martin Coteaux du Layon “Les Mille Rocs” är ett alldeles förträffligt ostvin, rent lysande faktiskt. Vinet är guldgult och ut glaset strömmar mängder av torkade gula frukter såsom aprikoser, nektariner som någon ringlat honing över – lite nötter kan också utskönjas. Här finns även en lite oxiderad ton av bokna äpplen. Japp, det är sött och det är gott. Vinet har en fin balans mellan frukt och sötma. Syran är mycket trevlig och eftersmaken kan jag inte klaga på.

Ostarna till är ett sammelsurium, det spelar ingen roll vad du ställer på bordet, ett halvsött vin passar till det mesta!

Även Smakabra har testat, likaså VPK2828.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill