20 april, 2024

Tenuta Grillo Tornasole 2004

Inspirerad av att David påtalade vad han skulle ploppa för vin till helgen tog även jag korkskruven i egna händer och öppnade en precis likadan Tornasole 2004 från Tenuta Grillo. Det var efter vår lilla sammankomst  i slutet av februari som vi beställde ett gäng viner bland annat ett par olika från just Tenuta Grillo från Monferrato norr om Asti i Piemonte. Det är rätt sällan att jag jag gått i spinn över ett vin men detta var något utöver det vanliga och det blev ju inte tråkigare av den vilda SMS-växlingen mellan David och moi över hur detta skulle verkligen var 100% Merlot – dessutom oekad. Tornasole 2004 har lakat ur tillsammans med skal under 30 dagar vilket borgar för ett rätt strävt vin och utomordentligt matvänligt, särskilt om du har en bit fet köttbit på tallriken. Det tillverkas 5 000 flaskor av Tornasole. Jag tycker David beskrivet viner spot on så jag skickar dit dig istället. Då får du även kika på finfina bilder…

.. vinet håller faktiskt ihop dag två och den mysiga bondgården är helt bortblåst till förmån för örter, lite jord och mörk murrig frukt.

Tenuta Grillo Tornasole 2004 hittas här →

tenuta-grillo-tornasole-2

 

 

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer
  • Ja det var utomordentligt trevligt att drilla samma vin, det får vi göra om :).

    Jag hade faktiskt en skvätt kvar både 2 och 3 dar, precis som du säger försvann bondgården och den höll ihop riktigt bra. Tur att det finns flera flarror kvar..

    Btw, min kork var genomsur hur var din? Inga problem i smak och doft, bara lite förvånande och smått oroväckande.

    Tack för fina orden, de förtjänas i retur. Vi hörs!