20 maj, 2024

Tack för en fantastisk kväll!


Då var den avklarad. Kvällen jag sett fram emot i flera månader. Så fantastiskt trevligt! Tycker nog inte att eventarrangör och moderator är mitt kall här i livet men jag hoppas att alla är nöjda för det var ändå kul och inspirerande att planera kvällen Och en aning jobbigt ;). Det kommer förhoppningsvis fler bilder från hovfotograferna: Svenssonsmakaren, Red Scream & Riesling, Vpk2881, Puttes Vinspalt, Smaskens.nu

Jag måste först och främst tacka Carlo och Paola för att de tog med vinerna och marmeladen helt utan kostnad och för de är så varma, goa och o-pretto människor. Kvällens stjärna går till Tommy Eriksson, F&B på Högberga Gård för den otroligt goda maten, det proffsiga bemötandet och för preppen. Grymt Tommy, tack och till Johan Hjort som lät oss vara på Högberga överhuvudtaget! Mina kära medhjälpare förtjänar en extra stor stjärna: David Svenssonsmakaren, farsan och Tomas Nebbiolosson serverade vin och pratade med gäster mest hela tiden och hade full kolla på alla Barologlas som skulle förhällas. Tack till xwine som lät gästerna beställa vin till ett mycket bra pris. Tack till Mi Piace för bra pris på ostarna. Tack till Mats Westin som tog med en flaska sardiskt rött vin (Mamuthone på druvan Grenache (Canonao). Ska bli kul att testa), till David (igen) för en annan obskyr flaska, till Roberto som tog med en olivolja från sin uppväxtby. Tack till Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad för bra pris på brödet. Tack, tack, tack till alla som kom!

Var var det ni åt och drack?

Del 1:
Fördrink samt mys i Kinarummet framför brasan (ekorosé från Vinik)

Del 2:
Fratelli Revello Dolcetto d’Alba 2009
Fratelli Revello Barbera d’Alba 2010
Ostbricka med Robiola Tre Latti (hel rund 165:-, Mi Piace) från Langhe
samt Testun al Barolo (get och ko. 690 kr/kg, Mi Piace).
Cugna, unik marmelad från Langhe gjort på fikon, druvmust, hasselnötter, valnötter, päron, äpple…
Olivolja (Planeta DOP från Sicilien 195:- på Mi Piace).
Liguriska oliver
Surdegsbröd från Magnus Johansson (Tv4) Bageri & Kondis i Hammarby Sjöstad.
Salt (Sicilien, Mi Piace).
Surdegskex.

Del3
Fratelli Revello Barolo Normale 2007.

Del 4
Nebbiolobräserad oxkind, gårdsbiff från Örebro, färsk chorizo, kompott på kastanjer, morot och sidfläsk och en grymt len mandelpotatispuré.
Fratelli Revello Vigna Gattera 2006.

Del 5
Fratelli Revello Vigna Conca 2006.

Kaffe och avslutning i Kinarummet.

Neråmensåatteh – det är väl så en slipsten ska dras 😉

 

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

19 kommentarer
 • Tusen tack, Fredrik! Du kan känna dig nöjd med din insats, och du utstrålade verkligen sann glädje och entusiasm, vilket alltid är lika roligt att se i mat- och vinsammanhang. Det var otroligt gott och trevligt. Maten var suverän, ostarna med tillbehör var fantastiska, och vinerna – ja, jag kan väl säga som så, att vi beställde två lådor. Ett nog så gott betyg.
  Ger inte detta mersmak för dig, så säg ?

  Och, vilka lokaler! Vi hamnade lite långt ifrån dig, det bara blev så, men jag njöt av att ha överblick över hela härligheten.

 • Tack!
  För en underbar kväll där allt var så otroligt bra genomtänkt och utfört.
  Fantastiska lokaler, fantastisk mat, fantastiska viner och allt trevligt sällskap.
  Det kommer att bli långa och trevliga helger framöver, vinkällaren ( hmm snarare garaget) är snart överfyllt!! Tack tack

 • Tusen tack!!! Det var helt underbart! Grymt bra fixat! Snart igen!!! 🙂

  Har precis gått igenom bilderna och det är några mycket sköna bilder på dig!

 • Grazie mille mi amici!
  Trött idag och inte för att jag drack vin 😉
  Allt blev faktiskt bättre än vad jag trodde.

  Snart igen, men kanske i mindre skala 🙂

  Bilder på mig måste godkännas innan publicering… urrk… 😉

 • Tack för en väldigt trevlig och god kväll! Med tanke på hur Concan smakade så är jag grymt nyfiken på Rocche dell’Annunziata… 🙂

 • Tack igen för en hel-lyckad kväll. Det var otroligt roligt att träffa ett gäng likasinnade vinnördar, och sedan gotta sig åt all god Barolo. Conca i all ära, men skall man dricka vinet idag så är Gattera min favorit.

 • kayaker: visst hade den vart trevlig att testa 🙂 och tack själv!

  Putte: Tack själv! Absolut, du hamnade i ett gott sällskap 🙂
  Gattera är the one just nu helt klart.

 • Tack igen för detta Fredrik. Denna kväll lyste verkligen upp höstmörkret. Och minnena av La Morra blev tydliga igen!
  /T

 • Härligt – låter som en helgjuten succé!

  Om vinerna, som vi provade förra året: Gattera 2006 är helt klart den bästa Revello-barolo jag smakat, och den lär förstås bara bli bättre de närmaste åren. Även Giachini 2006 föll oss starkt på läppen, väldigt snygg. Conca 2006 utnämnde vi till crowdpleasern i sällskapet – maffig, stor och kraftfull redan för ett år sedan, vi har ett gäng 04:or som jag tänker låta ligga ett bra tag dock.

  Strålande initiativ Federico, och vi ser fram emot uppföljningsturnén för oss i obygden. 😉

  /Patrik

 • Tack för en fantastisk kväll fylld med god mat, massor med trevliga möten och goda viner i mängder!

  /Susanne

 • Patrik, jag tror fysiken det blide succé men det beror mer på fabulöst bra mat- och dryckesvaror och en riktigt trevlig inramning än min förmåga att förklara 😉 .
  Ne, nu är det pappaledighet som gäller i ett halvår. Tur jag bunkrat med trevliga viner för nu blide snålt, hehe..

  Tack själv Susanne!

 • Carlo och jag tackar igen alla som kom det var jattetrevligt att fa komma till Stockholm med vara viner. Fredrik du ar helt fantastisk. Vi tackar forstas alla som hjalpte till. Maten var helt perfekt!!
  Hoppas att nagra av er som kom kommer att hàlsa pa oss har nere i La Morra.

 • Tack 🙂 och tack för att ni ville komma! Svårt att hitta något bättre ställe än Högberga gård. Suveränt ställe, suverän personal. Och maten , ja vad ska man säg…

 • Ett (sent) tack från mig, det var en fantastisk kväll med stora upplevelser – det hade du organiserat bra! Har postat några bilder från kvällen till dig – bla ett på gästerna och dig!//Roberto