20 april, 2024

Comté med lövbladshonung och valnötter

En urskön kombo som egentligen inte behöver någon närmare eller utförlig presentation. Sprang förbi Mi Piace i Sickla Köpkvarter för att inhandla min månatliga Comté-bit. En favorit som är en av de mest eleganta ostar du kan njuta av för en rimlig penning tycker jag – se till att du får den med grön märkning. Beaufort d’Alpage är nog dess närmste konkurrent men då får du slanta 600-700 pistolas per kilo. Nja. Inte varje dag, va?!

I alla fall, på Mi Piace såg jag något kul på vägen från butiken; Svensk lövbladshoung med valnötter från Birgittas Matbod. Tänkte att det kunde ju tillsammans med osten bli en ganska festlig kombination. Det blev det också 🙂

Vill du läsa mer om Comté och Beaufort d’Alpage så kan du klicka dig till inlägget där jag testade båda samtidigt. Ahh, det var tider det!

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

9 kommentarer
 • Blev sugen på ostar igår så jag rusade in i Östermalmshallarna fem i fyra. Blev gruyere reserva, en svensk ost som kan ha hetat något med wrangel eller liknande plus att de hade en väldigt fin morbier inne. Den osten kan ju vara ack så tråkig men också väldigt god, det senare har hittills bara hänt i Frankrike av någon anledning.

  Så ett par kilo korv typ. Blev så jäkla sugen.

 • Ahh, frestare där, endast Comté väntar på att skäras upp… håller helt med angående Morbier, oftast sååå tråkig! Har testat en bra på Androuet – vart annars..

  Från Korvhantverk??

 • Ja, du kan ju gissa min förvåning när jag kom hem och googlade… men det låter ju fint 😉 Även förbaskat gott till en krämig getost!

 • Hej!

  Mitt namn är Siri och jag jobbar med en ny matsajt, Matmolnet.se Jag tycker du har en riktigt fin ostblogg och vill gärna kontakta dig för ett samarbete! Vad har du för e-mail?

  /Siri