23 september, 2023

Varning för en visuell överdos av ost..

Häromsistens var det ju en “liten” ostbuffé på Sundby Gård i södra Stockholm. För de inblandade; en heldag med föreläsning, provning av ostnyheter och senare på kvällskvisten byggandet av en ostbuffé för allmänheten. De inblandade var personal och ägare för ostbutiker, ostdiskar, importörer som La Ferme Landaise samt förstås Herve Mons och Michael Mathier från Maison MonS – mognadslagrare från La France.  “Några” bilder blev det och himla gott var det.. synd bara att det inte var något vin inblandat.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

15 kommentarer
 • Wow vad mycket ost!
  Skönt att se ett ostinlägg igen på din sida 😉
  Jag blir extremt sugen. Fanns det ngn favorit?

 • Kul att du är tillbaka. Vore kul att få ta del av dina intryck från ostmässan, några bra stalltips så att säga.

 • Sofia: Mm.. sjukt mycket 🙂 och detta var bara från nyhetsprovningen på eftermiddagen innan den stora buffén. Jag är ju så förtjust i kittost o liknande så Tomie var en favorit. Vet dock inte om butikerna kommer att ta in den. Får väl handla själv – direkt från källan!

  Esping: Tack, det fanns många stallisar 😉 Cour de Berger var fin som snus, mild och unik. MonS har köpt toppproducentens hela produktion.

  PS. Sofia o Esping..även fast jag inte hinner blogga så mycker nuförtiden så betyder det inte att jag inte läser mina favvobloggar. Jag gillar ju er skarpt.. bara så ni vet 🙂

 • Så mycket ost! Det ser gudomligt gott ut, men jag förstår att vinet måste ha saknats.
  Saknats har även dina inlägg…

  /Annika

 • Ja det gör då rakt inget alls att få ta del av allt detta. Överdos kan det inte bli. Jag tittar ett varv till;)

  Må så gott/ Mimmi

 • Välkommen tillbaka! Synd att man missade ostdagen, men har kompenserat med lite “lösnummer” av väl valda ostar. Med vin till. Har beställt lite queijo de Azeitão av en kollega som kommer upp från Portugal. Ser fram mot leverans nästnästa vecka.

 • Mm det har vart ett långt uppehåll minsann. Ja, du missade många finfina ostar 🙁

  Ahh Azeitão.. how sweet it is!! Vilken tid hos dig ;)?
  Nejdå men vi kanske kan ta en kombinerad ost & vinkväll i sommar.

 • Måste ha blivit mycket ost per skalle där! Härligt!
  En annan har väl inte hört talas om en bråkdel men desto roligare vore det ju att äta dom!
  Kul att du är back on track!

 • Hej Karin! Ja, det blev nog mycket över… sånt slöseri! Nej namnen kände jag inte helller igen, väldigt många nyheter. Vissa bra andra mindre goda.

 • Ser ut att ha varit en trevlig tillställning. Är det inte tillåtet med alkoholservering eller var det ett medvetet val?