1 december, 2023

Tips på en grym olivolja – Intini Affiorato

Jag är en sucker för buffelmozarella och olivolja med lite salt, ibland även med ett par drag med svartpepparkvarnen när andan faller på. Jag har inte direkt letat efter en olivolja som borde vara det perfekta giftermålet men nu har jag minsann hittat kungen till drottningen. Oljan härstammar från Apulien i södra Italien och är tillverkad av en blandning av olivastra-, coratina- och provenzale-oliver. Oljan har en fantastisk doft, här finns sommarängen, tomatsaften, kronärtskockan men även smörigheten som tilltalar svårt. Smaken är kryddig och eftersmaken bjuder på en påtagligt bitter smak som är helt fantastisk. Äntligen en olja med personlighet till ett väldigt bra pris!

Antico Frantoio Oleario Intini ‘Affiorato’ pressas ett dygn efter skörden och det är endast den första pressningens olja som används.

Importör av oljan är Roberto Carvutto (ursprungligen från Apulien) som flyttade till Ö-vik med sin svenska fru för något år sedan. Han ansåg att det finns för lite bra produkter från Apulien så han startade en importfirma (apulienssmak.se) och säljer nu sina produkter på nätet samt i ett antal butiker. Bor du i Solna kan du bege dig till Enricos Caffè på Råstavägen 3, här finns ett antal av Robertos produkter samt grymt kaffe!!

Till oljan i webbutiken

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

4 kommentarer