Jag, Mr Bertazzoni och Svenssonsmakaren åkte ju på en grabbhelg med Apuliens Smak-Roberto i september. Jag tänker ofta tillbaka på den resan. På maten, vinet, osten, platserna, skratten och inte minst olivoljan som Olio Intini tillverkar med den äran. Vi visste att vi skulle få besöka Pietro på Intini och få det förklarat hur fasen det är möjligt att tillverka så fräsch olivolja. Jag tipsade Roberto om att om vi ändå ska vara där varför inte laga lite mat som passar till oljorna – vi med kamera kan ju plåta lite så att Robbie kan få lite schyssta produktkort. Vetifan om han fått dem förresten? Vilken lunch det blev. Jag tror familjen hade lagat 3-5 olika rätter tradizionale pugliese. Lyckan alltså. På bordet samsades nybakt focaccia, burratina, mozzarella pugliese, bondbönsröra med cikoria, sockerkaka med olivolja, vin… bla bla. Jag kan säga att oljan Cima di Mola för första gången visade vilken storhet det är – den lite bittra cikorian och sammetslena bondbönsröran var som klippt och skuren att hälla någon deciliter olja på ;). Olivastran var som vanligt helt perfekt till mozzarellan och Picholine samt Affiorato är de oljor som med fördel droppas på pasta med tomat.
Det blidde ganska mycket bilåkande. Bra att det fanns underhållning 😉
MAGISKT! Tack för att du slänger ut en massa frestande bilder mitt i smällkalla vinter, tack!!
Sorry för sent svar, men det är ju aldrig nån som kommenterar nåt precis 🙂
Ja, shit det var goodtimes!
[…] Alla bilder från lunchen hittas på ostbloggen samt lite underhållning signerat Roberto […]