19 maj, 2024

Kortis: ett litet nyårstips till fördrinken

För några veckor sedan tittade jag förbi min leverantör att kvalitetsgodsaker. Ni vet vilken jag menar 😉 Just denna dag stod Nathalie och demade sin produkt Physalismarmelad. Kombinationerna för dagen var tillsammans med lagrad Gruyere samt med danska rågkex och Robiola Tre Latti. Jag blev verkligen positivt överraskad till fräschören och det faktum att det är så pass mycket frukt och så pass lite socker – lite passionfruktkänsla. Fast på ett bra sätt 😉

Marmeladen har en speciell historia. Läs mer om Nathalie i artikeln i Mat & Vänner

När Nathalie Aldana fick höra att beställarna hade övergett physalisbönderna i sin pappas hemby Icononzo i Colombia blev hon förbannad. Där stod de med all frukt utan någon köpare. – Då bestämde jag mig för att satsa och nu lanserar jag den första physalis-marmeladen i Sverige

Köpte självfallet med mig marmeladen och en bit Gruyere hem. Passar perfekt till fördrinken imorgon!

 

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill