19 maj, 2024

Gnocchi, tomatsås och färsk korv från Korvhantverk smaksatt med parmesan

För några dagar sedan kokade jag en stor kastrull med tomatsås. Grymt att portionera och frysa in – perfekt till pastan, lasagnen och framförallt till gnocchi med färsk korv från min favoritproducent Korvhantverk. En ny klassiker! Helt plötsligt har jag börjat äta korv. Testa denna korv du också, du kommer gå samma väg som jag. Beroendets väg alltså. Korven finns att köpa i min favvoköttaffär Sovel Kött & Grill. Tomatsåsen tänkte jag använda i ett recept jag såg i miniserien ‘Två hungriga italienare‘. I serien lagar de färsk gnocchi med ricotta och en snabb tomatsås med en aning sting. Maten såg mäkta gott ut men jag tyckte nog att det fattades lite kjött!

Det är ett urbota enkelt recept jag lagade till. Köpe-gnocchi denna gång eftersom jag testade att laga efter receptet ovan med endast mjöl (gnocchi är ju med potatis och mjöl). Blev sådär gott 🙁

Ricetta per due genti
Köp korv, köp eller gör gnocchi, köp eller helst långkoka din egen tomatsås samt köp ricotta.

1. Avlägsna fjälstret, dela och forma korven till små bullar.
2. Värm tomatsåsen i kastrull och häll ned korven (de behöver cirka 10 min i den sjudande tomatsåsen).
3. Koka gnocchi. När de flyter upp till ytan är de klara.
4. Häll av vattnet och lägg tillbaka gnocchin i kastrullen och blanda i tomatsåsen med korven.
5. Sleva upp och klicka ricotta över. Tutti.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

14 kommentarer