5 oktober, 2023

Attack från väst mot ost

Bild från Svensk Mjölk.se
Bild från Svensk Mjölk.se

Förra veckan avgjordes den norsk-svenska tvisten om det svenska ostvarumärket Präst, som ägs av Svensk Mjölk – den svenska mjölksektorns branschorganisation. Det var i oktober förra året som Svensk Mjölk fick underrättelse om att den norska mejerijätten Tine via norska Patentstyret – försökte attackera och häva Svensk Mjölks rättighet till Präst i Norge. Samtidigt ville de själva registrera och ta över märket..

Läs hela nyheten här »
Jag ser framför mig hur Peter Northug kommer skidandes i full fart tillbaka över den norska gränsen med en prästost runt halsen.

Detta är ett pressmeddelande från Svensk Mjölks hemsida. Förr fanns det en riktigt trevlig hemsida om våra svenska ostar som nu verkar vara sammanslagen med just www.svenskmjolk.se.

Nyårslöfte: 2011 på Who Cut The Cheeze ska det fokuseras på våra svenska ostar och även våra svenska klassiker som Grevé, Herrgård, Svecia, Präst, Västerbotten med flera. Förhoppningsvis med några sexiga reportage från den svenska mjölkmyllan.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

5 kommentarer
 • Så, jag tror att vi redan nu kan kora årets rubrik i bloggosfären. Briljant Fredrik ! Ännu bättre är löftet om “sexiga reportage från den svenska mjölkmyllan”. Ser verkligen fram emot ett stänkande hett inlägg om Boels Blå.

 • Haha! Jag ska göra mitt bästa 🙂

  Ps. Såg att du blitt outad på Colli Orientali-bloggen. Barolokepsen kanske inte passade i det sällskapet 😉

 • Glöm inte den svenska hushållsosten, lagrad så klart.

  Kändes lite vanskligt att skicka över en bit du får helt enkelt tro mig när jag säger att det var en himelsk blandning mellan den nedtonade krämigheten och den begynnande nötigheten som ökade på den personliga fylligheten.

  Behöver jag säga att det får bli fler till nästa jul, eller julen efter för den delen..

  Om du inte smakat innan så får vi fixa en provsmakning. 😉

 • Kinna: Ahh Vilhelmsdal! Så många ggr jag försökt besöka dem. Ser att det finns några butiker i Sthlm som säljer.

  David: Tog för givet att några glupska brevbärare gett sig på mitt paket. Vi ska prova din lagrade hushållsost och en trevlig skumpa tillsammans!