1 december, 2023

Arlas Hushållsost tillverkas inte i Sverige

Gah, det har missat mig som ett dåligt skämt! Vad har hänt? Jag läser på Arlas produktinformation på en 1.1 kg Hushållsost; min kära lilla Hushållsost har blivit stor och flyttat till Danmark. För den påläste är förstås detta intet nytt under vad måste vara en falnande sol. Betänk, en av Sveriges två ursprungsmärkta (Garanterad Traditionell Specialitet, GTS) ostar tillverkas inte längre i här i vårt hemland. 2013 lades mejeriet i Falkenberg ned och produktionen av Hushållsost flyttade till Jylland tillsammans med Stureosten.

Nej, tyvärr Arla, jag kommer inte följa med till Danmark. Jag flyttar härmed mina standardostköp till Gäsene Mejeri.

ostar-gasene

Mer: http://malmedel.nu/nr-102011/jag-ar-arg-pa-arla/
http://nyheter.arla.se/2011/04/13/arla-samlar-ostproduktion-pa-farre-platser/

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

4 kommentarer
  • Haha! Det var flera år sen, har helt missat det – iofs vart väldigt missnöjd med smak (som inte är så värst for starters) och konsistens – borde fattat misstanke!

  • Eftersom det står SE i den ovala ringen så undrar jag från vilket land mjölkråvaran kommer. Kan du förklara koden?

    • Annica, just det har även jag funderat kring. Finner det märkligt att svensk mjölk skickas ända till Jylland när Danmark har ett stort överskott av mjölk?!