25 mars, 2025

WCTC reser till Florens [del 1]

Jag berättar om strulet med bagaget vid Florens flygplats för taxichauffören. Han förklarar att det alltid finns något värt att strejkas för. Denna gång var det personalen som lastar upp bagaget på rullbandet som inte befann sig på plats. Det tog väl kanske 35 minuter innan rullbandet började röra på sig. Om det var på grund av de promienta italienska affärsmännens vilda gestikulerande låter jag vara osagt. Men när Carabinieri kallas in för att hålla tillbaka de gestikulerande, prominenta italienarna från att ta sig ut genom en sidoingång för att på egen hand lasta på bagaget på rullbandet, och att situationen eventuellt inte skulle bli enklare för den stackars karabinjären fick jag äntligen min väska och kunde med snabba steg bege mig till närmsta taxikö med destination hotell NH Anglo American i centrala Florens. Klockan är nu straxt innan 16 och kl 17 avgår en vintripp till Val di Pesa där Marchesi de Frescobaldi förfogar över 550 hektar mark. Med endast en ostkaka från Swissair i magen checkar jag in på hotellet, landar en trött kropp på dubbelsängen och lirkar upp rummets barskåp med lillfingret och plockar fram en överprissatt KitKat och en flaska aqua nå gas. Känns skönt att vara framme. Men nu endast 30 minuter tills det ska börjas arbetas medelst smaka vin och äta toscansk mat. Ingen rast, ingen vila…

Men vad gör då en stackars ostnisse i Florens egentligen? Ja, den frågan försöker vi få svar på när lilla minibussen skumpar ut på mindre vägar mot Val di Pesa. Sällskapet i bussen utgörs av Phillip Jarell (Rusell Crowe-look alike) som arbetar med att förse västindien med vin, öl, sprit, Deborah Parker Wong som skriver för Tasting Panel (tastingpanelmag.com), Cathy Huyghe – vinkolumn för Forbes och Food52. Iljya som skriver för Moskvas enda vinpublikation Simple Wine News, Sherry M Adams som är sales manager för gradywinemarketing, Andy som är Mövenpicks guy i Schweiz. Jo, Mövenpick är en stor vinimportör också, och så lilla jag som fått åka till Italien för att vara med och dokumentera när Frescobaldi släpper sin nya skapelse Nipozzano Vecchie Viti på marknaden. Men innan dess får vi en tre dagars tur runt till Frescobaldis estates varsamt ledda av Luisa Calvo och Elsa Ricchi från just Frescobaldi.

….

Del 1
Del 2
Del 3

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer