David ‘Svenssonsmakaren‘ efterlyste lite tips på lättlagade rätter. Kriterierna var enkla; det ska vara gott och det ska vara enkelt, mycket enklare än såhär blir det inte…
Ajvarbiffar på blandfärs med quinoa och bulgur plus dina favoritgrönsaker
500 g blandfärs (50/50, finns inte blandfärs, ta hellre ren fläskfärs, så viktigt är det)
En burk mild eller stark Ajvar Relish (Podrovka-varianten tycker jag är god)
Salt och peppar
Någon nypa Pimenton de la Vera (rökt paprikapulver) om du har, kan uteslutas
2 dl creme fraiche light
Quinoa och bulgur
rödlök, sallad, gurka, bönor, paprika, ja vad du har helt enkelt.
Koka quinoa och bulgur i samma kastrull 15-20 min med salt. Blanda i 3-4 stora matskedar Ajvar i färsen samt salt och peppar och en nypa av det rökta paprikapulvret. Rör om väl. Forma korvar av färsen och stek med lite olja eller smör. ‘Järparna’ kommer att släppa mycket vätska, använd den vätskan till quinoan och bulgurn när den är klar, det blir en fin smaksättning. Hacka/skär grönsakerna. Häll creme fraichen i en skål och Ajvaren i en annan och ställ på bordet. Häll upp quinoan och bulgurn i en skål och häll ned stekvätskan. Servera enligt ovan eller på ett annat sätt.
Vin, öl eller vatten passar 🙂
Jo man tackar, snabbt gick det onekligen :). Jag ska absolut prova, även om jag har fått flera tips på lättlagat här på sistone. Gäller bara att fundera ut vad som ska drickas till, vin, öl eller vatten är ju en ganska vid begränsning 😉
Podrovkas Ajvar är den bästa jag känner till i kategorin “massproducerad” Ajvar. Den slår faktiskt t.o.m. ett antal mer hantverksmässigt producerade köpevarianter jag testat. (Blev f.ö. introducerad till den av en kompis från Slovakien vars pappa snokat upp den.)
Podravka ska det visst vara. Behöver bunkra lite grand så man har facit hemma. 😉
Japp, Podravka, alla dessa konstiga namn! Använde Coops variant i brist på annat och ja, det helt klart en skillnad.
Bunkra på! Fast det kommer väl knappast råda någon brist på ju den råvaran 😉
…. Light?
Que?
Jag är helt perplex över att du använde crème fraîche light.
Haha, ja det lär ju gå bättre med yoghurt men inte fan stoppar jag i mig 34% krämfräsch, vi jobbar på beach 2014 här vetty! 🙂
Ha, maten lagad, vinet uppdrucket nu gäller bara att samla kraft för ett inlägg så att det har hänt på riktigt ;). Bra gott va det i alla fall, och enkelt!
Haha, shit, vilket returslag… får väl ta och laga nåt av dina recept nudå!!
.. får väl läsa om vilket vin det blev till då 🙂