1 december, 2023

Boerenkaas och en Yeti Imperial Stout

Holländsk ost (kaas)

Mycket holländsk ost i kylskåpet efter mitt besök i ostbutiken Gamla Amsterdam så jag passar på att tipsa om en skön kombination. Boerenkaas eller Bondost är som en väldigt lagrad Hushållsost med trevligt knaster och god lång god, lite knäckig smak och en liten ton av kornmalt. Till underverket anser Max, ägaren till ostbutiken, att en porter är en klockren passning. För att hålla resonemanget kort och fritt från mejerinördighet; det tycker jag också. Ölet för dagen är en riktigt frän flarra från Great Divide Brewing Co och håller trevliga ‘för-män-eller-kvinnor-med-hår-på-bröst-9.5 % alkohol’. Stouten heter Yeti Imperial Stout och köstar runt 30 pistolas. Jag måste nog tillstå att det är ganska mycket pang-pang för pengen, det här en Stout att sippa på ett tag. Inte riktigt min tekopp men så har jag kanske inte världens tätaste bröstbehåring. 😉 Jag tycker Yetin smakar lite för mycket för att vara riktigt bra till osten men jag får ändå en känsla för att det med rätt öl kommer att sjunga fiiint.

Läs gärna mer på denna ölblogg om Stouten »

Om osten: “Boerenkaas framställs på det mest naturliga sätt, genom en mognadsprocess i traditionella lagerlokaler, där den naturliga luftfuktigheten blir avgörande för smak och kvalitet. Råvaran är färsk, opastöriserad mjölk, och för hela framställningsprocessen ansvarar människor med livslång erfarenhet inom hantverket”.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

3 kommentarer