20 maj, 2024

Blooms Bageri + pizzadeg = bästa hemgjorda pizzan någonsin

Nu var det nog ett år sedan mitt liv vältes över ända, jag som trodde att man var tvungen att gå till finpizzeria för att njuta så här kolossalt mycket av en varm macka med pålägg. Jo, det är ju så Paolo Roberto kallar en pizza som inte är skapade enligt pizzaiolos pizzabibel i Napoli. Men seriöst alltså, köp den här pizzadegen och bli en äkta pizzabagare för en kväll. Risken är stor att det blir fler kvällar och att det är du som blir allas pizzahjälte. Degen är fantastisk att arbeta med men kavla för helvete inte!

Carls Deli i Hötorgshallen och Cajsa Warg (båda butikerna) säljer dessa guldklimpar till degar och kostar 15 kr/st.

Det är Blooms BageriSankt Paulsgatan 24 i Stockholm som bakar degarna. Jag fick reda på det av en slump en av en anställd på Cajsa Warg och kände att jag var tvungen att ta reda på hemligheten. Bara att bege sig till källan!

Blooms Bageri

blooms-bageri

Blooms Bageri är även ett söderkondis, här kan du äta lunch, köpa matbröd, matiga mackor, äta bullar och allt annat som gör livet enklare att uthärda. Luncher serveras från klockan 11-14, självklart med gott bröd till. Historien är att Peppe som driver bageriet var den som började med stora amerikanska chokladmuffins i stan och detta har sedan utvecklats till att bageriet till stor del bakar det mesta man kan tänka sig. Och även pizzadeg. På bilden ovan syns lyckliga pizzadegsrullare Daniella och Tommy.

Degen sätts 2 ggr varje vecka och levereras till Cajsa Wargs butiker i Stockholm, d.v.s. Renstiernas Gata på Söder och St:Eriksgatan i Vasastan samt till Carls Deli i Hötorgshallen. Degarna finns ofta tillgängliga från torsdag. Pizzadegen jäser en del på bara ett par dagar och ska du köpa fler och frysa in så bör dessa inhandlas på torsdagen – det finns då tillräckligt med jäskraft när du tar fram den ur frysen. Jag tar fram degen någon timme innan jag ska baka ut dem, passar då på att placera bakstenen (jag köpte min från Bagaren & Kocken).

Vi bakade lite pizza också!

 

 

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer
 • Hallå!
  Tack för fin recension!

  Vill bara tillägga att receptet kommer från min gamla pizzeria Tevere på Nytorget. Tyvärr så lades den ner. Tog över lokalen som även bakade bröd äkta gelato och självklart surdegsbröd ( innan det blev hysteri). Vincenzo ¨Enzo¨Pellegrino öppnade Tevere 1972 och jag tog över -92. När Cajsa Warg öppnade hämta de dom brödet själva från Pizzerian i pappkassar!
  Vi fortsatte i Enzos anda tog med recepten och samtidigt öppnade vi BLOOMS. Nästa år blir det 20 års jubileum.

  Lycka till med WCT, gillar den skarpt!
  Pepe

  • Hallå Pepe,

   riktigt kul att höra hela historien kring degen. Den är verkligen fantasisk. Numera går det ju att köpa äkta Fior di Latte (från Carls Deli), bra tomatsås på solmogna tomater och det gör verkligen skillnad. Otroligt gott. På riktigt. Tack! 🙂