Min fascination för bra parmesanost och tjusiga köksprylar tog undertecknad och några fellow bloggers till Torsgatan 5 där den italienska spistillverkaren Bertazzoni bjöd in till invigningsfest. Även Paolo Roberto ställlde sin matlagningskonst till förfogande denna 10-minusgradiga stockholmskväll. En helitaliensk laguppställning väntade alltså ett gäng rödkindade svennebananer.

Bertazzoni är ett familjeägt företag från staden Guastalla i regionen Emilia-Romagna och har tillverkat high-end köksspisar sedan slutet av 1800-talet. Prylarna är verkligen tjusiga och alla vred är sådär härligt tröga. Såg att en spisarna finns att köpa på Verner & Verner ;). Jag fyller snart!

Efter en liten rundtur är det dags för lite tilltugg. Vacche Rosse (30 mån) har blivit ett stående inslag i vår kyl. Den är smakrik, nötig och sisådär 100 ggr godare än vacuumplastat och mycket mer smakrik än vanlig parmesan över disk. Används till allt och sonen gillar att få en skuscha att äta som den är – pappa upp i dagen.

När vi smaskat färdigt är det så dags för varm mat a la Paolo Roberto. Paolo bjöd på sin variant av ragu i världens största kastrull tillsammans med sin egen pasta från Gragnano, den kända pastastaden ni vet. Lite parmesan och persilja på det och kvällen känns räddad. Jag kom i samspråk med Paolo som var en bra mycket trevligare än jag kunde ana – typiskt italienskt kanske.

Ska bli intressant att få testa Paolos fyllda pasta… fick med mig en variant med prosciutto, getost och honung. Crazy!

Kinna, Magnus + 1, Ulf, Frederic + 1 tack för att ni hängde med!
Synd om Maria bara som fastnade i Uppsala…

13 kommentarer

 1. […] kan du läsa mer om vad som hände: Magnus vinblogg samt på Fredriks ostblogg Lagt till i Nyheter, Sagt om våra […]

  Svara

 2. Ah, det var supertrevligt! Och kalasgott! Min favorit var nog parmesanen – helt fantastisk – samt salamin från Parma. Och Paolos ragu var inte helt fel den heller. Eller skinkan som Roberto skivade upp hela kvällen… mer sådant! 🙂

  Svara

 3. Haha.. jaaa eller hur. Får nog ta o köka denna där bergsparmesanen ett tag framöver. Riktigt fräsch! Ser fram emot din post… 🙂

  Svara

 4. Puh. Vilka bilder!

  Trevlig kväll ja. Tror jag åt en halv salami. Jag är normalt inte ett fan av så där mjuka salamikorvar, men denna! Mums.

  Svara

  1. Haha, ja salamin var inte dum. Bara att fråga Roberto, han tar säkert hem en åt dig 🙂 och mig.

   Jobbigt med alla dessa superlativer. Måste äta nåt äckligt snart för att kalibrera gommen.

   Svara

 5. Bambinos mamma januari 24, 2013 at 23:55

  Wow! vilken fin bild du tog på min Eric Salvador! Hans favorit var Roberto Paolos ragu, han mumsade hela min tallrik! Min favorit var salamin och lurisia aranciata, samt den trevlig stämningen! Mera mera mera av allt!

  Svara

  1. Den tog sig själv 😉 Ja visst var det gott… så som det ska vara!

   Let’s stir some risotto soon!

   Svara

   1. Bambinos mamma januari 26, 2013 at 21:08

    Yes! Let’s do that! We will definitely let you know our when next gathering takes place.

    Svara

    1. Bambinos mamma januari 26, 2013 at 21:09

     *when our next gathering takes place 🙂

     Svara

 6. Glömde säga, GRYMMA bilder som vanligt! 🙂

  Svara

  1. Jag trodde vi slutat med sånt!

   Svara

   1. Nejdå! 😉

    Svara

 7. Du har ju verkligen fått med allt. Snygga bilder också! Tack för länkning…=)

  Svara

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *