27 mars, 2023

En kväll med Bertazzoni och Paolo Roberto

Min fascination för bra parmesanost och tjusiga köksprylar tog undertecknad och några fellow bloggers till Torsgatan 5 där den italienska spistillverkaren Bertazzoni bjöd in till invigningsfest. Även Paolo Roberto ställlde sin matlagningskonst till förfogande denna 10-minusgradiga stockholmskväll. En helitaliensk laguppställning väntade alltså ett gäng rödkindade svennebananer.

Bertazzoni är ett familjeägt företag från staden Guastalla i regionen Emilia-Romagna och har tillverkat high-end köksspisar sedan slutet av 1800-talet. Prylarna är verkligen tjusiga och alla vred är sådär härligt tröga. Såg att en spisarna finns att köpa på Verner & Verner ;). Jag fyller snart!

Efter en liten rundtur är det dags för lite tilltugg. Vacche Rosse (30 mån) har blivit ett stående inslag i vår kyl. Den är smakrik, nötig och sisådär 100 ggr godare än vacuumplastat och mycket mer smakrik än vanlig parmesan över disk. Används till allt och sonen gillar att få en skuscha att äta som den är – pappa upp i dagen.

När vi smaskat färdigt är det så dags för varm mat a la Paolo Roberto. Paolo bjöd på sin variant av ragu i världens största kastrull tillsammans med sin egen pasta från Gragnano, den kända pastastaden ni vet. Lite parmesan och persilja på det och kvällen känns räddad. Jag kom i samspråk med Paolo som var en bra mycket trevligare än jag kunde ana – typiskt italienskt kanske.

Ska bli intressant att få testa Paolos fyllda pasta… fick med mig en variant med prosciutto, getost och honung. Crazy!

Kinna, Magnus + 1, Ulf, Frederic + 1 tack för att ni hängde med!
Synd om Maria bara som fastnade i Uppsala…

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

13 kommentarer