Det poppar upp nya sköna ställen på Österlen varje år. Senaste tillskottet i sfären vedugnspizzeria är hippa ystadbageriet Söderberg & Sara ‘s avknoppning till Löderup i samarbete med Kafferost’s plejs. Här bakas pizzorna enligt bageriets surdegskonst och smakerna håller en viss skånsk touch. Vi pratar Vilhelmsdals ostar, spickeskinka, sparris etc. Restaurangen är sådär Residence-avskalat inredd med stora handskrivna griffeltavlor, name-droppings, rustika långbord och betong. Det är rätt stajlat helt enkelt och det är besökarna också – idel oskånsk dialekt ekar i lokalen. Det är som att vara hemma i 08:at. Men vafan, är det inte ute med pulled pork? Ölen ok, men att inte erbjuda en bra Barbera d’Alba eller en Dolcetto när pizza står på menyn är fan generalfel. Nä, åk hit om är i krokarna. Det verkar vara riktigt gott. Tyvärr hann jag och sambons brorsa inte mer än spana in, köpa kaffe och dra vidare.
0411-125 80 | www.soderbergsara.se | twitter: @bageriet | www.facebook.com/soderbergsara
0411-55 66 88 | kafferost.soderbergsara.se | www.facebook.com/kafferost