10 augusti, 2022

Pizza Tortilla

Vi köpte Santa Marias Pizza Tortilla på test häromdagen. Efter att ha praktiserat fredagspizza enligt Leilas recept kan det ibland vara skönt med en färdig pizzabotten – det tar ju lite tid att baka samman en egen med knådande och jästider. Ärligt så är det inte jag som bakar här hemma, jag tittar mest på. Däremot brukar jag vara den som köper eller lagar det om ska läggas på pizzan. Alltsomoftast blir det Ventriccina-salami, det är något speciellt som gör den helt suverän att ha på pizza. Även Culatello, rucola och finparmesan.

Vad är då pizza-totilla? Det är egentligen en tjockare variant av vanlig hederlig vetetortilla. Vi smetade på tomatsås och strösslade lite oregano och till sist lite ost. Tortillan fick 10 minuter på bakstenen i 225° innan vi tog ut den. På med garnityr.

Resultatet var ingen gastronomisk upplevelse, jag tror tyvärr inte att en italiensk-style pizza passar så bra till detta. Jag ser framför mig att en hemgjord Mexicana-pizza kan funka bättre men då är vi väl tillbaka lite på vanlig hederlig svennebanantacos igen.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer
    • Precis, såg ut som det men var det tyvärr inte!
      Nä, det finns inga genvägar. Jag ska få mitt lokala bageri Bonne Femme Stenugnsbageri att sälja degar eller färdiga frysta dito baserat på deras fantastiska durumvetebröd.