16 april, 2024

Pickla Pils – Nynäshamns Ångbryggeri

Det har inte blivit som många bärs på senare år, det har mest blivit vin från Piemonte. Undrar stilla när min fäbless för detta vinområde i nordvästra Italien ska avta. Men när sommaren äntligen visar sitt fina tryne så passar en öl bättre till mången sommarmat. För några kvällar sedan avnjöt jag ett par Nürnberger Rostbratwürstl  – stoppad av självaste Kristofer Franzén (Franzéns Charkuterier) tillsammans med surkål, egenfrittad lök, fräst sidfläsk och grovkornig senap. Till denna fina enkla anrättning drack jag en Pickla Pils från Nynäshamns Ångbryggeri och det var supergott. Pilsen är väääldigt god i sig men tillsammans med ärketysk mat passade den verkligen som en smäck.


Såhär beskriver Malt, Humle, Jäst och Vatten (2008):

Pickla Pils – Nynäshamns Ångbryggeri

Färg: Gyllengul, klar med vit skumkrona.

Doft: Örter, tydlig malt karaktär med härlig humledoft, torr och bitter, lite parfymerad.

Smak: Torr, smakrik, inslag av örter och gräs, mycket tydlig humlekaraktär & lång besk eftersmak, detta är nog den bästa pilsner jag någonsin druckit.

Betyg: 7/10

Slutsats: Både Landsort och Pickla är fantastiska, då jag är typisk humlenörd och älskar beska, så faller Pickla Pils mig mer i smaken än Landsort Lager.
Men för dom som inte är så glada i beska är Landsort Lager en superöl mycket välgjord och smakrik för att vara en “vanlig” lager.


Nynäshamns Ångbryggeri har många riktigt bra öler i sitt sortiment, passa på att smaka öl från ett av våra små mikrobryggerier. Det lilla bryggeriet har växt betänkligt på senare år tack vare sin unika ölkultur – de brinner verkligen för sin produkt. Numera har de även en ölbar där du kan testa alla sorter. Självklart kan du även gå på bryggerivisning.

TILL NYNÄSHAMN ÅNGRBRYGGERI ‘s hemsida →

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

1 kommentar