Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Ostmacka från förr

Tiden går fort. Snart är det jul och vi kommer att springa som galningar efter Årets Julklapp. Eller inte. Vad är årets julklapp förresten? Mitt julklappsjagande är inte direkt omfattande men jag tycker ändå att julstresskänslan infinner sig som ett brev på posten just vid denna tid. Mindre bloggande, mindre matlagning (Lampans Thaifood I love you!), mindre av allt helt enkelt. Och alla dessa frågor…var ska vi vara på julafton? När ska vi skicka julkort? Vilka är värda ett julkort? När stänger thaien? Var ska vi vara på nyår? Jävla SL! Jävla SJ!

När det är som allra värst tycker jag att en redig ostmacka har en terapeutisk inverkan. I somras semestrade vi i Smögen. I detta fall betyder INTE termen ’semestrande’ sol, bad och fantastisk mat utan; är det inte bättre att åka hem nu (efter halva veckan)?! Ljuspunkten i tillvaron var i alla fall ett redigt stenugnsbageri med tillhörande café (Lyckans Stenugnsbageri) i närheten av Hunnebostrand. Där serverades rediga ostmackor som jag nu ska försöka återskapa:

Ett gott surdegsbröd, helst av lite mörkare sort.
Smör (som säkert var hemkärnat)
Syltade morötter (Vem älskar inte Syltningssällskapet?) Recept på syltade morötter
En god rapsolja (måste funka med en god olivolja också)
Ost (Vit Caprin (getost) från Skattegårdens Lantost).
Pumpafrön (Tyckte nog inte att de var särskilt rostade vilket de skulle vara)
Lite sallad
En god öl (Weissbier?)

That’s it! Tar udden av den värsta julstressen. Jag lovar.

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

6 comments
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?