15 april, 2021

Nynäshamn Ångbryggeri på Aquavit i New York!

Jag gillar ölen från Nynäshamns Ångbryggeri. Landsort Lager, Bedarö Bitter, Sotholmen… de har numera ett helt gäng olika varianter i sitt sortiment – alla med sin egen personlighet och historia. Namnen på ölen är tagna från Nynäshamns närområde och ytterskärgård. På Ölmässan i Nacka för någon vecka sedan fick bryggeriet priset (bland flera) för bästa svenska öl på flaska; Ekholmen Stout Ale (ekologisk).

Det går bra nu. Nu har även den ‘svenska’ restaurangen Aquavit i New York fått nys om det lokala bryggeriet och ämnar använda 3 st olika ölsorter till den prestigefyllda middagen; Nordic Autumn Table på James Beards House. Jag har aldrig hört talas om varken det ena eller det andra, men grattis i alla fall!

Ost till öl. Den belgiska osten Chimay (Röd, Blå, Grand Cru) är gott till öl av sorten ale, stout eller trappister.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer