Det damp ned ett ebrev från Bristly wine häromdagen och det fick mig att tänka på det sista vinet vi slurkade i oss här hemma på balkongen när vädret tillät… det var ett tag sedan känns det som. Jag hade handlat på mig Korvhantverkskorvar med fänkål, färdig vattenbadad secreto (Cruceta Secreto Iberico Bellota), bogbladet från Pata Negra-grisen, från Sovel. Om jag nu minns rätt så var vattentempen 80 grader och den fick ligga i 8 timmar. Vanligtvis blir den som allra bäst grillad, penslad med någon trevlig glace men nu är vi med lägenhet, va! Även korven blir bäst grillad såklart men nu fick allt kött gå i stekpannan medans jag rostade potatis i olivolja, örter och salt. När allt var klart blandade jag allt tillsammant med en halv påse ruccola. Nehe, det ser lite torrt ut tyckte jag så en burk chilibeah fick bli smakbryggan, annars hade jag gärna köpt lite hemgjord guacamole från Sara på Sovel. Göra själv, säger du? Men det går ju aldrig att hitta någon god avokado!
Vinet ja, det är ju Domaine de la Janasse Côte du Rhône Villages ‘Terre d’Argile’ 2009 (159 kr) såklart. Har bloggat om det här. Verkar inte spela någon roll vad jag ställer på bordet, det levererar alltid.
Följ Sovel på Facebook för information om konstiga köttdetaljer och tillagningssätt!
Läs mer om grisens hemlighet
Korvhantverks korvar hittas här:
ICA Saltsjöbaden
8T8, Södermalm
ICA HM:s Livs, Ålsten
Österqvist, Hötorgshallen
ICA Resarö
Kjellströms, Söderhallarna
ICA Bromma
Cajsa Warg på Söder och i Vasastan
ICA Viksjö
Sovel, Sickla
ICA Maxi Nacka
Erssons Delikatesser, Bromma Blocks
ICA Maxi Häggvik
Hammarby Sjöstads Kött & Deli
ICA Åkermyntan
Millesgårdens Lanthandel, Lidingö
ICA Spånga
Gamla Enskede Lanthandel
NK Saluhall
Slaktarn, Viksjö
Du råkar inte ha några tips på hur man får det att bli sommar? 😉
Haha… det är väl perfekt cykelväder!