Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Kycklingfärsbullar med pesto, parmesankräm och Vacche Rosse-flisor

Har köpt Kronfågels kycklingfärs vid ett par tillfällen, mest till sonen som tycker konsistensen är perfekt med endast fyra gaddar i munnen, nu är riskornen (i munnen) visserligen fler men kycklingfärs är ett bra komplement till allt annat han stoppar i munnen – gräs, grenar, stenar, korvhantverkskorvar ;). Jag har med gott resultat format bullar smaksatta med allt från grön pesto, röd pesto till mild Ajvar (Podravka). Måste ändå säga att kycklingfärsbullar smaksatta med röd pesto (hemgjord från Mi Piace) och Ajvar är det som är mest populärt. Ibland med pasta och grädde, ibland tomatsås och även med ris/bulgur/quinoa. Dagen till ära smaksatte jag med grön pesto, parmesankräm och Vacche Rosse-flisor och det blev ju också ritkigt gott.

Vacche Rosse är en sorts parmesanost tillverkad av mjölk från den röda kossan. Rik på Omega 3-fetter och smakar betydligt mer än ’vanlig’ parmesan tycker jag. Produktionen av VR är liten i Italien beroende på att kossorna inte producerar så mycket röd (;)) mjölk till skillnad från de vanliga parmesankossorna.

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?