4 oktober, 2023

Julita Wärdshus

I somras åkte jag och mossan till Julita Wärdshus för att luncha, lite sådär helt apropå. Var hemma i Katrineholm hos “päronah” så det var ingen längre resa att ta sig de 2-3 milen. Med tanke på att Tommy Myllymäki, som var årets kock 2007 tagit över driften av stället så borde det kanske, eventuellt smaka gott. Den uttalade målsättningen är att restaurangen skall bli en av Sveriges 20 bästa. Höööga förväntningar.

Lilla mamma tog gösen med nåt, jag kommer inte ihåg. Jag tog en kycklingrätt med majskyckling från Bjäre, vårprimörer och stekt gnocchi samt citrontimjanveloute. För de som undrar (jag undrade) vad en veloute är för något: Velouté -ljus grundsås, tillagad med ljus buljong som basvätska. I detta fall skummad och smaksatt med citron och timjan. Ska prova att göra egen när jag får tid.

Fint väder, fönsterbord och god mat och ett glas Sauvignon Blanc. Som en smäck helt enkelt. Inte lika proffsig serveringspersonal som maten var god.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

4 kommentarer
  • Har oxå vart där men vi hade inte lika ur med solen. Men maten var god, var lite dyrt men det var det ju värt.. Min servitris var proffsig. Vi käkade gösen.

  • Kul blogg du har! Och snygg. Jag kommer tillbaka och hoppas på fler ost-inlägg.

      Fredrik: “Tackar, tackar.. det kommer absolut fler ostinlägg”

  • Ambitionen att bli en av Sveriges 20 bästa krogar gäller för lilla matsalen, inte stora där du åt. I lilla matsalen serveras endast en avsmakningsmeny med betydligt högre ambitionsnivå än maten i stora.