20 maj, 2024

Hamburgare – Bun Meat Bun på Sovel Kött & Grill

I söndags dök hamburgerkollektivet Bun Meat Bun (läs mer på Hamburgare.org) upp på Sovel Kött & Grill i Sickla för en gästspelning och cirka 150 burgare dishades ut. Fantastisk uppslutning! Bun Meat Bun handlar inte endast om två burgare mellan två bröd, nej det är inte lite mer finess än så. För det första ska burgerköttet vara en en viss köttblandning, i söndags var det 40/40/20 högrev/bringa/shortrib enligt recept som vann tävlingen om Sveriges godaste hamburgare 2011. För det andra gäller aningens mer sexish tillbehör…

Red Head Burger | Rostat, egenbakat bröd med chili flakes. Två stycken färskmalda köttpuckar bestående av högrev, bringa och short rib som kolgrillas. Cheddarost. Krispsallad. Bacon. Grillad gul & röd lök. Grovmalen svartpeppar. Hemkokad rödvins-bbq-sås.

Med facit i hand och hamburgaren i magen så var det riktigt gott, kanske inte riktigt så fantastiskt gott bröd som jag hade fantiserat om men hade vart bra att få med sig ett kit hem för provsmakning i lugn och ro. Måste nog testa ett annat potatisbaserar bröd innan jag vet vad jag pratar om. För övrigt hade jag lätt kunna klämma ned en halv burgare till. Håll utkik efter nästa BMB!

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

7 kommentarer