I söndags dök hamburgerkollektivet Bun Meat Bun (läs mer på Hamburgare.org) upp på Sovel Kött & Grill i Sickla för en gästspelning och cirka 150 burgare dishades ut. Fantastisk uppslutning! Bun Meat Bun handlar inte endast om två burgare mellan två bröd, nej det är inte lite mer finess än så. För det första ska burgerköttet vara en en viss köttblandning, i söndags var det 40/40/20 högrev/bringa/shortrib enligt recept som vann tävlingen om Sveriges godaste hamburgare 2011. För det andra gäller aningens mer sexish tillbehör…
Red Head Burger | Rostat, egenbakat bröd med chili flakes. Två stycken färskmalda köttpuckar bestående av högrev, bringa och short rib som kolgrillas. Cheddarost. Krispsallad. Bacon. Grillad gul & röd lök. Grovmalen svartpeppar. Hemkokad rödvins-bbq-sås.
Med facit i hand och hamburgaren i magen så var det riktigt gott, kanske inte riktigt så fantastiskt gott bröd som jag hade fantiserat om men hade vart bra att få med sig ett kit hem för provsmakning i lugn och ro. Måste nog testa ett annat potatisbaserar bröd innan jag vet vad jag pratar om. För övrigt hade jag lätt kunna klämma ned en halv burgare till. Håll utkik efter nästa BMB!
Visst var det supersmarrigt! Plus för köttet, svagt minus för rödvinssåsen. Men köttet var fantastiskt! 🙂
YES! Jag ska köra på Saras kött eftersom jag inte har någon kvarn hemma, så det blir eventuellt lite hamburgerfrenzy framöver. Ska mixtra lite med en specialostsås på raclette och gryuere… kan bli bra!
Så som jag har förstått det var det inte potatisfrallor som bagaren gjorde, och det märktes tycker jag nog. Det bröd som Mattias gjorde till tävlingen var brioche-liknande utan potatis, och bagaren tror jag körde något mellanting mellan ett vanligt vetebröd och det semi-briochiga brödet Mattias använde.
Vad det gäller köttet så visst var det bra, men vi hade tyvärr ingen kontroll över behandling eller malning och jag tycker personligen det var långt ifrån optimalt, men smaken är som baken. För kompakt för mitt tycke.
Fortfarande ett grymt bra jobb av Sara & Co med att servera 140+ burgare med sån fart och frenesi!
Nä det kändes nog, bilden som du har på fejjan sätter ju lite standarden på en schysst bun! Visst var köttet kompakt men samtidigt gjorde det nog tillagningen lite enklare, kanske hade det vart svårt att disha 140+ burgare om de hade en fallenhet att gå sönder under grillningen, vad tror du? Bra smak i vilket fall som helst.
Jo, det underlättade nog tillagningen, men jag tror fortfarande det kunde varit mindre kompakt men ändå gått bra att tillaga.
Vilken bild på fejjan menar du?
Säkert.
Bilden högst upp… http://www.facebook.com/photo.php?fbid=133871896752977&set=a.133871883419645.26669.133869323419901&type=1&theater
Hmm: http://www.tillamook.com/products/Cheese/Smoked-Black-Pepper-White-Cheddar-31.html