Hörte Brygga är ett skönt ställe vid havet två mil väster om Ystad. Här får man god mat i alla möjliga former varsamt tillagade av krögaren och köksmästare Martin Sjöstrand, de flesta är lagade i uteköket med tillhörande rök. Råvarorna härstammar från omgivande odlingar. Denna sommar (2016) gästas bryggan av diverse matpersonligheter. När Tommi Kobayashi och Staffan Naess från Mathias Dahlgrens etablissemang Matsalen/Matbaren gästspelar och jag själv semestrar i krokarna, eh…ja då går det inte att missa helt enkelt.
Hörte Brygga
Denna söndag på Hörte Brygga serverades till att börja med chark och ost från trakten. Sedan var det dags att ta en träkniv och bege sig mot röken där tre olika rätter skulle avhandlas. Den inledande vegetariska rätten med rökt äggula var mycket välsmakande med lager på lager av smaker. Vildsvinsmackan – överdådig med löjrom på toppen och den sista curryn på vildsvin var också mycket bra. En trevlig tillställning som rekommenderas varmt. Ingen fine dining (vem vill ha det?!) utan ett gäng oerhört duktiga matlagare som har kul på jobbet och det är väl den bästa kryddan. Plus för god sallad och väl tilltagen brödkorg. Den matointresserade sonen tyckte Larsons chips var bäst 😉
Hörte Brygga listades som en av 52 platser att besöka 2016 av New York Times.