3 oktober, 2023

En titt in hos Risotto på Timmermansgatan 39

Risotto är en favoritbutik, hit går jag när jag är sugen på gott kaffe, prata olivolja, testa konstiga rissorter i lösvikt till mina risottos, ja, det finns mycket att smaka på och prata om. Tommy med fruga är egentligen importörer och butiken används mest som showroom. Paret importerar främst en mängd olivoljor, min standardolja som jag alltid försöker ha hemma är L’Estornell (spansk ekologisk) och den finns här på Risotto i trelitersdunk. Perfekt till det mesta, någon dunk har vart överjävligt bra. Mycket för pengarna är det hursom (straxt under 300:-) Annars är det Frantoi Cutreras ‘Primo’ (Sicilien) som gäller tillsammans med Lucchi & Guastalli från Ligurien men den tar Roberto från Gattimondo in och hittas på Mi Piace. Båda dessa producenter arbetar med ett uttalad biodynamiskt tillvägagångssätt. Jo, just, Primo fick högsta betyg i Olivoljeguiden! Den är överjävligt bra.

Frantoi Cutrera Grand Cru

Tommy lurade även på mig en liten kul låda som han precis fått från Frantoi Cutrera, ett set med småflaskor från varje olivsort de använder. En liten kitschig keramikskål plus en utförlig beskrivning om varje olivsort ingår också. Frågan är vem som vill vara med och prova!! 😉

Precis innan jag går frågar jag om jag får ange ett erbjudande så att den som tar sig den långa vägen till Söders utmarker för att testa olivoljor, eller komponera en grym grillmacka kan få något…. Tommy funderar ett tag; En kopp espresso och en sötsak!

Vad gör jag inte för mina läsare 🙂 : Säg att du läste på Fredrik ostblogg och vill smaka på gott kaffe så får du en espresso och ett litet tilltugg. Du behöver självfallet inte köpa något!

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

5 kommentarer
  • Tycker om dina foton mycket. Ska försöka lägga vantarna på L’Estornell-oljan vid tillfälle, du säljer den bra och flaskan är ju bedårande fin! 😉

  • Ah, tack detsamma, Tina! Jag använder den till allt som inte kräver en superolja, den är inte gräsig utan mer nötig, och jag använder den från allt till pastavatten till pesto. Inte till bröd och kanske inte heller till sallad då jag vill ha lite mer gräs i oljan.