21 februari, 2024

En favoritsallad med massor av parmesan

En favoritsallad som allt oftare får ta plats på lunchbordet nu när solen börjar gassa är husets Italienska sallad. Massor av grönt från ICA:s färdiga medelhavssalladspåse (e ju så jäkla smidit asså) samt en rucolapåse. Rucolan var riktigt fräsch. Rödlök, krutonger, parmaskinka, parmesanflarn (överdosera gärna) och en vitlöksdoftande dressing ackompanjerar. Vinet till är goda Le Ciste Blanc 2008. Gu, nu är dä vår!

Per due genti

En påse sallad (Medelhavsmix eller Toscansk)
En påse Rucola
Rödlök (kan hoppas över)
Parmaskinka (den direkt över disk)
Creme Fraiche light, salt, peppar
Vitlöksklyftor
Parmesan
Barkis eller surdegsbröd
Olivolja

Blanda salladerna i en skål, skär rödlök i valfri form, skär brödet i valfri krutongform, hyvla parmesan, ta fram parmaskinkan i god tid så att den inte är kylskåpskall.
Skeda upp Creme Fraichen i en liten skål, tillsätt vitlök, salt och peppar efter smak. Dutta i lite vatten om du vill ha den lite rinnig (det vill jag). Fräs krutongerna med olivolja (rikligt) och några vitlöksklyftor tills de fått fin färg.

Varva sallad, parmaskinka på varje tallrik. Lägg på rödlök, om du gillar löksmak (det gör jag), rikligt med parmesan och ringla sedan över ‘dressingen’ och lite god olivolja. Avsluta med ett gäng krutonger och eventuellt lite salt från kvarn.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

7 kommentarer