En favoritsallad som allt oftare får ta plats på lunchbordet nu när solen börjar gassa är husets Italienska sallad. Massor av grönt från ICA:s färdiga medelhavssalladspåse (e ju så jäkla smidit asså) samt en rucolapåse. Rucolan var riktigt fräsch. Rödlök, krutonger, parmaskinka, parmesanflarn (överdosera gärna) och en vitlöksdoftande dressing ackompanjerar. Vinet till är goda Le Ciste Blanc 2008. Gu, nu är dä vår!
Per due genti
En påse sallad (Medelhavsmix eller Toscansk)
En påse Rucola
Rödlök (kan hoppas över)
Parmaskinka (den direkt över disk)
Creme Fraiche light, salt, peppar
Vitlöksklyftor
Parmesan
Barkis eller surdegsbröd
Olivolja
Blanda salladerna i en skål, skär rödlök i valfri form, skär brödet i valfri krutongform, hyvla parmesan, ta fram parmaskinkan i god tid så att den inte är kylskåpskall.
Skeda upp Creme Fraichen i en liten skål, tillsätt vitlök, salt och peppar efter smak. Dutta i lite vatten om du vill ha den lite rinnig (det vill jag). Fräs krutongerna med olivolja (rikligt) och några vitlöksklyftor tills de fått fin färg.
Varva sallad, parmaskinka på varje tallrik. Lägg på rödlök, om du gillar löksmak (det gör jag), rikligt med parmesan och ringla sedan över ‘dressingen’ och lite god olivolja. Avsluta med ett gäng krutonger och eventuellt lite salt från kvarn.
Sallad är ju så gott! Jag brukar köra med schallo, men rödlök är definitivt second choice 🙂
Ahh, får testa det men rödlök med sin röda granna färg sätter liksom färg på det. Blir lite extra Italien 😉
Ps. Börjar tröttna på vintagestilen på bilderna nu. Får hitta något annat.
Vintage, schmintage! Nytt är det nya svarta! 😉
Vilken fantastisk blogg du har!! Hit kommer jag komma ofta!
/Erika
Äh, fantastisk, fanschmastig… ni har ju riktigt bra bilder på er 🙂 Keep it up.
Mmm, så gott! Brödkrutonger, parmesan, vitlök och allt är ju gott!
Det är gott, gotti, gott, gott 🙂