1 december, 2023

Egen Fish n’ Chips á la The Flying Elk

Jag och skägga-apan hoppade in på The Flying Elk för att på dennes inrådan käka en Fish n’ Chips som skulle vara satans grym. Detta var vårt första besök på The Flying Elk och vi var riktigt förväntansfulla – jag menar, stället har ju ett fint släktträd. Jävligt fint. Vi började med några frittade grissvålar med chilimajjo. Inga invändningar där. Gott.

Sen började friteringshelvetet.

Allvarligt. Kan kocken inte fixa trippellagade frajs så skit i att stoppa ned dem i den stinkande frityroljan en tredje gång – hellre ätbara frajs dubbelfrittade. Och tyvärr kan man tro att fisken fick gå samma öde till mötes. Bränt och stenhård fisk.

Vad gör jag, jo jag säger att jo det var väl gott när servitören kommer smygande. För allvarligt, jag kunde bara inte säga att ‘bär ut skiten, gör om gör rätt – nej, förresten ge tillbaka pengarna för vi har precis blivit frityrförgiftade’. Det är ju T-H-E  F-L-Y-I-N-G  E-L-K vi talar om och vad vet väl jag om hur det ska smaka. Bilden ovan föreställer inte det Tjernobyl vi fick på tallriken.

Kollar in hemsidan och det är nog kanske därför det blir en diss här. I stora bokstäver går det att läsa: VÄLLAGAD MAT PÅ RIKTIGA RÅVAROR – Proper Pub Grub.

Vid bordet bredvid pågår det nån sorts flådig sittning med några coola killar och tyvärr ser precis ALLT svingott och vällagat ut på deras tallrikar. Tröttsamt.

Egen Fish n’ Ships istället

Så jag gjorde om rätten hemma enligt Look & Cook’s recept på Fish n’ Chips. Har du en iPad så ladda GENAST ned appen och passa på att gilla deras Facebooksida. Jag tycker det är en helt fantastisk app (och recepten på FB-sidan är verkligen inspirerande). Ska inte förväxlas med den svenska varianten (som jag inte vet ett dugg om).

Pommesen kokade jag några minuter för att sedan lägga ned i ugnsformen med lite olivolja och ankfett – brassade på med grillfunktionen sista 10 min. Jag passade även på att fritera lite grönkål som på en gaffel med fisk, pommes och den goda såsen blev väldigt gott tillsammans. Kul maträtt men lite pilligt.

För övrigt funkar Paolo Robertos pastakastrull lika bra att fritera i 🙂

_U2A0345

 

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill