Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Cacio e pepe – tips från coachen

I en kommentar angående Pecorino Gran Sardo tipsade Fredrik G om att han använder Pecorino Romano till sin cacio e pepe – en rätt hyggligt enkel centralitaliensk pastarätt på papperet men som antagligen kräver lite tålamod för att få perfekt. De regionala kockarna i och runt Rom kan inte riktigt enas om vilket som är det ursprungliga receptet men de allra flesta recept innehåller Pecorino Romano, Grana Padano, svartpeppar och lite av pastans kokspad. Hittade en video som visar en variant av detta recept. Återstår bara att själv laga… Kul, i videon används exakt samma pasta som den jag frekvent använder här hemma – Rustichella d’Abruzzo. Har du väl smakat är vägen tillbaka till Barilla för alltid stängd 😉

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

14 comments
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?