20 maj, 2024

Bloggreceptboken 2011 till förmån för Läkare Utan Gränser

I somras blev jag kontaktad av Anton på Lykka.se (med bloggen matlykka.se) efter det att jag köpte de grymma ostknivarna. En lunch på stan föreslogs. Anton hade en idé. En idé om att tillsammans med en hel hoper matbloggare skapa en receptbok i PDF-format. Min del i det hele skulla vara att formge boken och allt annat tillhörande projektet. Anton skulle fixa det tekniska samt kontakten med bloggarna. Vi ville också utnyttja den eventuellt stora spridningen på medverkande bloggar för att pusha för en god sak. Det blev min baby. Babyn visade sig vara en sur tant/gammal surkus. Men så ringde jag till Läkare Utan Gränser som blev väldigt positiva till idén. På en dag skrev Robert Höglund en redaktionell text och fixade fram en annons om matlagning i nödläge. Tack. Och tack till Lina Eidmark också. Om du imorgon kl 9 tycker att boken är värd några kronor. SMS:a LIV till 72970 så skänker du 50 kr till Läkare Utan Gränser. Jag har gjort det. Vill du också göra det skulle jag bli superglad!

Imorgon släpps den. Den är gratis. Hämta den här >

Svårt att tänka sig men de allra flesta av våra kära välgörenhetsorganisationer har inte hyfs att ringa upp, svara på mail eller att återkomma som utlovat. Vad som utlovades från vårt håll: Att helt kostnadsfritt få vara med och fylla ett par sidor i receptboken.

“Bloggreceptboken 2011 är ett projekt med några av de allra största inom Matbloggosfären och några nischade (som jag själv). Tillsammans drar vi många tusen besökare till våra sajter. Nu kan ni, gratis, tillsammans med oss sprida ert budskap. Dels genom själva PDF:en men även på 16 bloggar, Facebook och Bloggreceptboken.se.”

Känns lite hål i huvudet att inte haka på – och nu är det ju insamlingstider.

Skrev ett gäng rader där jag hänger ut de som betett sig väldigt respektlöst. Men vem är jag att hoppa på välgörenhetsorganisationer.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

6 kommentarer