27 februari, 2024

Asiago Stagionato & Kloster Eberach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese 1999

Ost och en halvtorr riesling är trevligt. Men det gäller att det är bra grejor såklart. Asiago Stagionato levererade föredömligt som vanligt. Men vinet, som skrivits upp av hela vinskribentkåren, får mig inte på fall. Kloster Eberach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese 1999. Kanske öppnade jag en off fla.ska. Doften är det inget fel på – klassisk gammelriesling med gummistövlar, lite söt frukt och mineral. Den 1:a sep landade en oansenlig mängd flaskor till min lokala glasbank. 12 närmare bestämt. Eftersom jag av någon outgrundlig anledning befann mig i grevskapet så kunde jag ställa mig i kön med öltörstande (även specialsläpp av öl samma dag). Jag var helt själv bland vinflaskorna medans ALLA andra slogs om diverse konstiga ölsorter. Jag fick med mig ett helt sixpack.W00t.

Glad i hågen knäppte jag en och blev besviken. Nä, det här var inget kul. Har jag missuppfattat allt? Fin doft men smaken lever inte upp till de högt ställda förväntningarna. Det smakar fanimej utspädd flädersaft. Låg syra. Lite sött. Inge gott. Flaskorna fick gå i retur pronto. Jag lägger hellre alla pengar på:

Côtes du Rhône Villages Terre d’Argile (nr 72167)

159 kr. Beställ från Systembolaget. Försök stå ut med väntan i en vecka. Hämta och öppna. Njut. Bäst 3e dagen ur kylskåp.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

4 kommentarer
  • tja! du verkar vara inne på det här med norditalien och okonventionella sätt att köpa ditt vin, så jag tänkte fulsälja en grej som några kompisar håller på med.
    http://www.matochvinklubben.se/
    italienska viner till butik, inga konstigheter. bara gårdsviner från norditalien som inte finns på systembolaget. grejen är att de visar upp sig i morgon på grodan och gillar du att plöja igenom viner och annat gott för en mindre peng (grodan har en sån fiffig vinpumpsbar) i inte alltför bajsnödiga sammanhang skulle det kunna vara något. hej!

  • Ju svårare desto godare! Yes, hört talas om det via Mi Piace, det står en radda viner där i butiken. Vore trevligt att sippa lite Barolo men jag ligger o snorar i soffan – även restan av la familia 🙁

    Next time…