16 april, 2024

Arg pasta med parmesankorv från Korvhantverk

På temat lättlagad sommarmat kommer här ett tips/recept till. Precis som i föregående inlägg behövs ett antal köpta produkter. I detta fall två stycken konserver i form av salsa all´arabbiata (köpt på Mi Piace) och rostad paprikakräm köpt via Apulienrobertos hemsida. Pastan Orecchiette och parmesankorven från Korvhantverk tar jag för givet finns i allas hem – de är ju basvaror för bövelen 😉 Pastan kommer faktiskt även den från Apuliens Smak och kan köpas via hemsidan för endast 39 kr. Orrecchiette är en regional pastasort för Apulien och denna variant är handgjord och tar cirka 15-20 minuter på spisen.

Koka pastan. Blanda den arga såsen (all’ arabbiata bertyder arg) med den rostade paprikaröran och värm i en kastrull. Korven grillar du helst men går lika bra att steka på spisen. När korven är nästan klar slantar du den enkelt och kastar ned i kastrulllen med paprikaröran och den arga såsen. Den kommer då släppa alla goda safter och skapar ytterligare en smakdimension. Ner med allt i pastan och servera med nyriven Vache Rosse-parmesan eller bara helt vanlig 😉 Pranzo pronto!

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer
  • Ouch! Är det bara snikne jag som tycker att 80 kr/kg för durummjöl och vatten låter som total rip-off? “Orecchiette” är dimunitivformen av “orecchie” = öron, små öron alltså. Knappast den mest komplicerade pastan att tillverka men mycket trevlig och användbar, har aldrig tänkt på att den var speciell för Puglia dock. Men 80 spänn kilot… Påsen är ju i och för sig så där lite halvkitschig och souveniraktigt småsnygg. 🙂

    /Patrik

  • Fricelli och Cavatelli är även dem signikativa för Apulien och väldigt användbara, tomatsåsvänliga helt enkelt! Rip-off, nja det beror ju på vad du vanligtvis stoppar i munnen, Rustichella d’Abruzzo är utan tvekan pastaproducenten numero uno enligt min ringa mening medans den där producenten, som jag inte kommer ihåg namnet på, med gula påsar är ett skämt. Båda slantar cirka 60 kr per 500 gram.