15 juni, 2024

Årets hemmakock 2008

Igår var det fääst. Årets Hemmakock skulle koras och det var inbjuden + 1. Jag var plus 1. Har inte kikat så värst noga på Tasteline, som höll i tävlingen, så jag hade ingen aning om festligheterna. Ja, ändå tills jag blev bjuden då. Grattis Anne, Lena och Dagmar till att bli Årets Hemmakockar! Annes food, I Lilla Mysans kök och A cat in the kitchen.

Jag gissar att det var vi och 250 personer där. Och vi åt och tittade på tävlingen och åt och pratade och åt och tittade på tävlingen. Eric Haag och Lisa Förare Winblad var ciceroner i landet av framdelskött. Ja, det var alltså årets tema. Framdelskött, vad är det? Jo, det kan vara bog, högrev, bringa och så vidare. Koka-länge-kött även kallat. Och det vi blev serverade var självklart inspirerat av temat ifråga.

Vi fick... tror jag..

Förätt:
Kantarell- och jordärtskockssoppa med överbakad pastej och rårörda lingon. Till det fick vi ett glas vitt (Bellingham Chenin Blanc 2007).

Varmrätt:
Rosmarin- och timjanspäckad högrev med rostad potatis/rotsaker och en rödvinsreduktion. Vinet var systembolagets billigaste Chianti Classico. Piccini. Helt okej ändå till maten. Såssnipan var helt värdeh!

Dessert:
Chokladmousse och bär och krokantstav. Och Kaffe.

Allt som allt en trevlig tillställning. Trevliga bordsgrannar, Charlotte-frilansjournalist och Rikard (fjällsemester eller Mallis blire snart har de bestämt!) på ena sidan. Amir och Miriam(?) på andra sidan. Annars många matbloggare där. Gick till och med fram och hälsade på Lisa som så snällt pråpåat min kära blogg. Many thank you’s!

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer