20 april, 2024

Gott på Siete Portes i Barcelona

Gaudi, Dali och Columbus är husgudarna i den gamla anrika katalanska huvudstaden. Det luktar bensin. Det luktar damm och det luktar ost och pata negra. Vi säger gracias mera tapas på restaurangen Siete Portos (7 Dörrar). Restaurangen bär på 172 års historia och en herre ur serveringspersonalen tycks har varit med på hela resan. Risken är överhängande att råka spendera hela semesterkassan på den fantastiska pata negran som serveras just här.

Vi är här på en resa med jobbet. Lite konfa, lite gott att äta. På rekommendation hittar P Siete Portos. Väldigt bra mat med hyfsade priser. Det är rent, fräscht och rökfritt. Här äter katalanerna sina familjemiddagar, bord där flera generationer katalaner(?) trängs, ivrigt diskuterande senaste fotbollsmatchen. Det är ett jävligt bra betyg för en restaurang. REKOMMENDERAS!

Adress: 14 Passeig d’Isabel ll i Barcelona, Spanien.
Web: www.7portes.com
Karta

Regionens mes kända vin: Torres Mas La Plana.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

1 kommentar
  • Nån gång i mitt liv ska jag också till Spanien(Italien,Thailand….) på matresa!
    Låter ljuvligt…

    Fredrik:“Verkar som det bara är du Karin som är inne här ;)… Jag har vart i Barcelona en gång förut och åt inte en enda god middag, konstigt. Nu var det tvärtom, på bara en intensiv dag hann vi med två kanonrestauranger. 7 Portes och Agua vid strandpromenaden.”